NAKON TRAGEDIJE

Evo šta je Turčin koji je skrivio Šabanovu smrt rekao svom advokatu

Vozač Mazde Alsin Levent izazvao nesreću u kojoj su poginuli kralj narodne muzike Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić

Šaban Šaulić i Alsin Levent. Screenshot

Avaz.ba

21.2.2019

Vozač Mazde Alsin Levent, koji je izazvao nesreću u kojoj su poginuli kralj narodne muzike Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić, rekao je svom advokatu u pritvoru da se ne sjeća nesreće i da je u šoku. Usto, sumnja se da je automobil kojim je upravljao ukraden.

Beživotna tijela Šabana Šaulića i Mirsada Kerića nalaze se na Institutu za sudsku medicinu u Bilefeldu, a očekuje se da će obdukcija biti završena danas.

U međuvremenu, Alsin Levent, koji je, kako se sumnja, izazvao nesreću, nalazi se u pritvoru koji mu je određen 48 sati nakon nesreće.

U pritvoru ga je posjetio advokat Jerit Šul, koji je kazao njemačkim medijima da je njegov klijent u šoku zbog svega što se dogodilo.

- Rekao mi je da ne može da vjeruje šta se dogodilo u nedjelju i da se uopće ne sjeća nesreće - kazao je Šul reporterima "Vestfalen Blata".

On je još dodao da njegov branjenik, nasuprot onom što se prvobitno mislilo, ima mjesto prebivališta u Njemačkoj, zbog čega će predložiti da mu se ukine pritvor. 

Advokat se još osvrnuo i na "cyber linč", koji navodno trpi njegova porodica, budući da se njihove fotografije navodno pojavljuju na raznim forumima i internet-portalima. 

Kratko je prokomentirao da će poduzeti nešto povodom toga jer je porodica njegovog klijenta ugrožena.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.