MUZIKA

Najveći svjetski hitmejker u Crnoj Gori: Dejvid Geta predvodit će Sea Dance Festival

Jedini DJ koji je prodao vrtoglavih 50 miliona albuma i singlova

Geta: Jedan od najpopularnijih izvođača na svijetu. Instagram

Avaz.ba

21.2.2019

David Geta (Guetta), najuspješniji muzički producent 21. stoljeća i jedan od najtraženijih izvođača na svijetu, predvodit će program do sada najjačeg izdanja Sea Dance Festivala, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra 2019. godine.

Publika iz cijelog svijeta imat će jedinstvenu priliku vidjeti francuskog superstara koji je najzaslužniji za revoluciju muzičke industrije sa početka ove decenije, kada je elektronska muzika postala vodeći muzički pravac, a DJ-evi najveće svjetske zvijezde. O tome govori i činjenica da je Geta jedan od najpopularnijih izvođača na svijetu, s nevjerovatnih 11 milijardi YouTube pregleda i više od  100 miliona fanova na društvenim mrežama. 

Spisak muzičara s kojima je sarađivao i koji su potpisani na njegovim singlovima uključuje najveća imena u historiji popularne kulture, kao što su Dejvid Boui (David Bowie), Rijana (Rihanna), Snup Dog (Snoop Dogg), Sia, Niki Minaž (Nicky Minaj), (Aviči) Avicii i brojni drugi. 

On je ujedno i jedini DJ koji je prodao vrtoglavih 50 miliona albuma i singlova, a dobitnik je i brojnih vodećih muzičkih nagrada, kao što su dva Gremija, te priznanja koja dodjeljuju Bilbord, MTV, DJ Mag i brojni drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.