ODLASCI

Suljaković: Još nisam preboljela Sinana, a već se spremam na Šabanovu sahranu

Suljaković i Šaulić: Bili dobri prijatelji

Piše: E. BAKIĆ

21.2.2019

Komemoracija povodom smrti Šabana Šaulića, koji je u nedjelju tragično nastradao u Njemačkoj, bit će održana sutra u 11 sati u Skupštini grada, a sahrana u 14.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, pišu srbijanski mediji.  

Kolege i poštovaoci

Brojne kolege i prijatelji iz Bosne i Hercegovine spremaju se da odu na sahranu kralja narodne muzike, a među njima je i Šemsa Suljaković.

- Otkad sam čula da nas je napustio Šaban, stalno mislim o tome. Još nisam preboljela Sinana, a već se spremam na Šabanovu sahranu. Nekako, nije bio bolestan, iznenada se desilo pa je sve to veliki šok. Bili smo dobri prijatelji - kazala je Suljaković za „Avaz“.

Šaulić: Stradao u stravičnoj nesreći

Na sahrani se očekuje veliki broj Šabanovih prijatelja, kolega, ali i poštovalaca Šabanovog lika i djela iz cijelog regiona.

Njemačka policija traži svjedoke  

Policija okruga Bilefeld pozvala je očevice nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić da se jave kako bi svjedočili o sudaru. Ističe se da vozač Mazde 6 Alsin Levent iz Turske, ne samo da nije imao vozačku niti saobraćajnu dozvolu nego čak ni prijavu boravka u Njemačkoj, tako da je njegovo stvarno prebivalište nepoznato.

Državno tužilaštvo ove zemlje angažiralo je eksperte koji trebaju do tančina razjasniti pojedinosti stravične nesreće. Služba za borbu protiv kriminala snimila je specijalnom kamerom dio autoputa A2 na kojem se desila tragedija. Ovaj snimak omogućit će kompletnu, vjerodostojnu rekonstrukciju tragičnog događaja, kazali su nadležni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.