TUGA

Šabanov menadžer Goran: A sada, veličino, vrijeme je da se i ti malo odmoriš

Danas je održana komemoracija povodom smrti kralja narodne muzike

Goran Jovanović. Društvene mreže

Avaz.ba

22.2.2019

Tragična vijest o smrti velikana Šabana Šaulića, koji je poginuo u nedjelju u saobraćajnoj nesreći 17. februara, potresla je cijeli region. Danas je održana komemoracija povodom smrti kralja narodne muzike, a tom prilikom porodica, mnoge kolege i prijatelji su se oprostili od njega.

Šabanov menadžer Goran Jovanović izašao je pred prisutne i rekao:

- Nema više našeg Šabana! Ova rečenica koja se poput oblaka bola nadvila nad Balkan te tužne nedjelje ujutro, dragi moj prijatelju, i dalje zvuči kao košmar iz kog ćemo se svakog trenutka probuditi jer kako ti možeš uopće otići... Kako kad su tvoje pjesme besmrtne? Svi oni koji su ikad čuli za tebe, voljeli, patili, veselili se i tugovali uz tvoj glas, prazninu nikad neće moći popuniti. Prije svega, prazninu tvoje Gordane, koju si toliko volio, tvoje djece, unuka, kumova. 

Njima ostaje ponos što će moći da kažu da su potomci jednog velikog Šabana Šaulića. Ostaje ljubav koju si im darivao nesebično. Ostaju pjesme, pjesme koje niko neće s toliko duše otpjevati. Želim da vjerujem da tamo negdje sjediš sa zabačenim štapom i pjevušiš najljepše melodije. Zbog svega ovoga ja odbijam da ti kažem "zbogom" prije nego što ti kažem "hvala". A sada, veličino, vrijeme je da se i ti malo odmoriš. Kralj muzike je sišao sa scene, legenda će živjeti vječno - rekao je on i zaplakao, dok je cijela sala aplaudirala u suzama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.