SKANDALOZNO Predsjednik Srpske radikalne stranke šokirao objavom na Twitteru

Šešelj izvrijeđao poginulog Šaulića i njegove fanove: "Bio je vašarski zabavljač, a budale žele nazvati ulicu po njemu"

Dok su se neki pratitelji složili s njim, druge je ova izjava jako razljutila

Avaz.ba
23.02.2019 19:21

Šaban Šaulić i Vojislav Šešelj

Foto: Agencije

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na svom je Twitter profilu podijelio objavu koja će vjerovatno razljutiti brojne fanove nedavno preminulog pjevača Šabana Šaulića, a u kojoj se pobunio peticiji da se ulica u kojoj je rođen nazove po njemu.

- Politika jutros izvještava da je već 1500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića. O Srbijo, hoćeš li se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao glas slavuja - napisao je Šešelj.

Dok su se neki pratitelji složili s njim, druge je ova izjava jako razljutila. 

- Jednom sam glasala za tebe, ali poslije ove izjave nikad više. Sram te bilo, ko si ti da određuješ tko je vašarski pjevač, a ko nije. Čovjek kojeg je slušalo i voljelo toliko ljudi, naravno da zaslužuje ulicu u svom rodnom gradu - odbrusila mu je jedna pratiteljica.

- Čekajte, jel vi mene zezate kad kažete da se slažete s njim? Šaban je to zaslužio. Bio je doslovno najbolji pjevač koji se ikad rodio na svijetu. Bio je skroman i pošten, zar takav čovjek ne zaslužuje ulicu? - upitala je druga.

- E stvarno treba da se postidite. Vi šarlatane, da vam je Šaban stao politički na crtu ne biste imali ni trećinu onih vaših jadnih glasova - napisala je treća.

- On je bar nešto doprinio svojoj zemlji za razliku od tebe i tebi sličnih - bio je još jedan od komentara.

Komentari

NA VRH