TUGA

Šabanov vanbračni sin teško bolestan: Njegove komšije prikupljaju novac za liječenje

Robert je posljednjih mjeseci više bio u bolničkom krevetu nego kod kuće

Robert Omaljev se nikada ranije nije pojavljivao u javnosti. Alo.rs

Alo.rs

24.2.2019

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na vječni počinak došao ga je ispratiti i vanbračni sin Robert Omaljev, koji se nikada ranije nije pojavljivao u javnosti, zbog čega je skrenuo veliku pažnju javnosti na sebe.

Za života, prema riječima Šaulićevog bubnjara Saše Imetovića Bate, Šaban je davao 500 eura mjesečno svom vanbračnom sinu. Robert živi u Zrenjaninu zajedno s jednom bakom, o kojoj bubnjar legendarnog pjevača ne zna ništa.

Prema nezvaničnim informacijama, Šabanov sin Robert ima velikih zdravstvenih problema, teško je bolestan. Njegove komšije navode kako je posljednjih mjeseci više bio u bolničkom krevetu nego kod kuće.

Također, prema navodima, Robertovo zdravlje se malo poboljšalo nakon bolničkog liječenja, ali vanbračni sin Šabana Šaulića bi se kroz dvije do tri sedmice ponovo trebao vratiti u bolnicu, jer mu se stanje pogoršava.

Kako navode bliski ljudi, Robert nema dovoljno novca za adekvatnu ishranu i lijekove. Također, komšije hvale Roberta govoreći kako je veoma vrijedan čovjek, zbog čega ljudi iz Šaulićevog komšiluka već duže vrijeme prikupljaju novac da bi mu osigurali lagodniji život. 

Komšije navode i da Robert sada često čuva stare i bolesne ljude, koji mu daju novac da bi preživio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.