SVIJET MODELINGA

Zlata Mangafić muza dvojca "Dolce & Gabbana" osvaja modne piste

Odrasla u Njemačkoj, dok je njen otac iz Sarajeva, a majka iz Crne Gore

Piše: Adi HODŽIĆ

25.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Manekenka Zlata Mangafić je priznato ime na svjetskoj modnoj mapi. Ne postoji brend koji nije angažirao ovu osebujnu manekenku neobičnog izgleda. Mangafić je radila najveće kampanje, a svakako dvije najznačajnije su one za „Dior“ i „Channel“. Također, pozirala je za najpoznatije magazine kao što su „Vogue“ „Elle“ te „Harper’s Bazaar“. Zlata je odrasla u Njemačkoj, dok je njen otac iz Sarajeva, a majka iz Crne Gore. Ona danas živi u Njujorku, u kojem je ostvarila skoro sve modne snove. 

Različite kulture 

- Moja strast je moda. Luda sam za odjećom, bojama i cipelama. Volim da stiliziram svoje prijatelje. Najbolje iskustvo ovog posla je što mogu putovati. Već sam vidjela nevjerovatne zemlje i različite kulture, ali još ima još toga da se otkrije. Najgori dio je što se udaljimo od porodice – rekla je Mangafić za strane medije. 

Ova bh. manekenka je inače muza dvojca "Dolce & Gabbana", s kojima se fotografirala nakon jedne od revija. Fotografija je obišla modne magazine širom svijeta.

Rođendan sa zvijezdom

Mangafić je prije nekoliko godina na dan svog rođendana nosila reviju Viktorije Bekam (Beckham) u Londonu koja je zajedno sa suprugom Dejvidom Bekamom (David Beckham) poslije revije došla u bekstejdž s tortom i napravila iznenađenje za našu manekenku.  

- Volim snimanja jer možete pokazati svoj karakter ili se ponašati kao druga osoba. Možete vidjeti najljepše lokacije i najzanimljivije ljude. I revije su sjajne, mjesec modnih sedmica kada trčite od jednog kastinga do drugog. Vidite skoro svaki dan iste ljude s kojima radite, koji su vam druga porodica – kazala je manekenka.

 Drugačija kao kameleon 

- Kao osoba sam veoma mirna. Mogu reći da sam kao kameleon, volim izgledati uvijek drugačije, što je u mom poslu super – priznala je Mangafić.

Moj potpis 

- Pretpostavljam da je moj potpis moja tamna kosa i blijeda koža. Najluđa stvar koju sam napravila kao tinejdžerka jeste da sam probušila jezik – otkrila je manekenka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.