JET SET

Selena Gomez više nije najpraćenija žena na Instagramu

Zbog očuvanja mentalnog zdravlja, odlučila malo udaljiti od društvenih mreža

Selena Gomez. Arhiv

Avaz.ba

27.2.2019

Selena Gomez je bila najpraćenija osoba na Instagramu gotovo tri godine dok je u oktobru 2018. s tog mjesta nije prešao Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo).

Nogometaš trenutno broji više od 156 miliona pratilaca, dok pjevačica ima više od 146, a sada je izgubila i titulu najpraćenije žene na društvenoj mreži.

Selenu je prestigla njena kolegica Arijana Grande (Ariana), i to za samo nekoliko hiljada pratilaca, no s obzirom na njenu trenutnu popularnost, vjerujemo da će se razlika među njima brzo povećati.

Arijana je samo od oktobra prošle godine sakupila više od 13 miliona novih pratilaca, pa je na dobrom putu i da kroz nekoliko mjeseci prestigne i Kristijana. Pjevačica trenutno proživljava i pet minuta slave sa svojim najnovijim albumom s kojeg su pjesme zauzele tri prva mjesta na Billboardovoj top-listi. 

Što se tiče Selene Gomez, njena popularnost na Instagramu počela je opadati kada se zbog očuvanja mentalnog zdravlja odlučila malo udaljiti od društvenih mreža.

Koliko god da sam zahvalna za mogućnosti koje nam pružaju društvene mreže, jednako sam zahvalna što se mogu povući i živjeti život u datom trenutku - napisala je Selena u jednoj od svojih novijih objava i potvrdila da se ne zamara svojim rejtingom na Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.