KULTURA U Kamernom teatru 55

Medijska premijera predstave „Sjećaš li se Dolly Bell“

Dan poslije premijera za javnost

E. B.
27.02.2019 18:12

Mladenović: Potpisuje režiju

Foto: Arhiva

Medijska premijera predstave„Sjećaš li se Dolly Bell“ bit će upriličena 14. marta na sceni Kamernog teatra 55, dok je premijera za javnost zakazana dan poslije u ovoj pozorišnoj kući.

 „Sjećaš li se Dolly Bell“ nastala je prema scenariju i romanu Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, a film pod ovim nazivom snimljen je 1981. godine u režiji Emira Kusturice.

- Predstava je napravljena kao svojevrstan odgovor vremenu koje je prošlo, u kojoj ćemo kroz prizmu sjećanja glavnog lika Dine proći kroz sva ona dešavanja koja su obilježila film i ispričala dirljivu ljubavnu priču o prvoj ljubavi i o životu jedne sarajevske porodice u vremenu koje je obećavalo mnogo, a koje je na kraju pojelo samo sebe i mnoge od nas sa sobom – stoji u saopćenju Kamernog teatra 55.

Uloge će ostvariti Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Davor Golubović, Elma Juković, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Saša Petrović, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović i Saša Krmpotić. Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dok je za kostime i scenografiju zaslužna Adisa Vatreš-Selimović.

Komentari

NA VRH