PRIČA

Težak život Lejdi Gage: Bila sam gladna i smrdljiva, ali sam bila sretna

Avaz.ba

1.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Kada se nagađanja o njenoj ljubavnoj vezi s Bredli Kuperom (Bradley Cooper) ostave sa strane, posljednja godina dana u životu Lejdi Gaga (Lady Gage) san je svakog umjetnika. Njena je karijera definitivno jedna od najvećih u historiji pop kulture, a ona je vlasnica Oscara, Grammyja, Zlatnih globusa i mnogih drugih nagrada koje su je zauvijek zakovale u zvijezde.

Ove godine je ušla u historiji kao prva žena koja je za Oskara bila nominirana u kategoriji najbolje glumice i najbolje pjesme. Oskar je dobila za najbolju pjesmu, a u emotivnom govoru poručila je da ne treba žudjeti za pobjedom te da nikad ne treba odustajati. 

Lejdi Gaga klavir je počela svirati s četiri godine, a njezini učitelji odmah su primijetili da se radi o izvanserijskom talentu.

Nisam se voljela družiti s ostalom djecom. Moji roditelji su smatrali da zbog toga sa mnom nešto nije u redu- rekla je jednom prilikom. Svoju prvu pjesmu komponovala je sa samo 11 godina, a po završetku srednje škole upisala je muzičku akademiju. Tamo joj je bilo predosadno pa je odlučila odustati od fakulteta i postati zvijezda. 

- Otac mi je platio godinu dana u nekom stančiću koji je bio vlažan i skučen. Rekao mi je da ću se vratiti na fakultet ako ne uspijem. Prestrašila sam se. Tih sam mjeseci noću svirala po klubovima. Zarađivala sam jako malo i stalno bila gladna. Često nisam imala ni za režije pa bi mi isključili vodu. Osjećala sam da smrdim, ali bila sam sretna- rekla je jednom prilikom.

U tom periodu upoznala je Luka Karla (Luca Carla) koji je radio kao konobar u jednom lokalu. 

- Zaljubila sam se u njega jer je bio ružan kao i ja- rekla je pjevačica jednom prilikom. Tokom veze s Karlom njen se san o velikoj muzičkoj karijeri počeo ostvarivati. Upoznala je producenta Roberta Fusarija koji se oduševio njenim talentom. Pjesma Boys, Boys, Boys 2008. godine postala je njen veliki hit, a u narednih 11 godina Gaga postala je planetarna muzička ikona.

Nikad nije skrivala da je biseksualka i da je u životu probala sve. Ipak, kaže da danas ne voli piti i drogirati se jer nema potrebu ubijati moždane stanice. Njena posljednja veza bila je s Kristijanom Karinom (Christianom Carinom), ali je i tu romansu pjevačica nedavno prekinula, što je još višepodgrijalo glasine o vezi s Kuperom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.