JET SET

Bredli Kuper će nakon filma "Zvijezda je rođena" biti pun kao brod

Pisao, režirao i glumio u filmu koji je zaradio 8 nominacija za Oskar te osvojio onaj za najbolju pjesmu - "Shallow"

Bredli Kuper. Društvene mreže

Avaz.ba

1.3.2019

Bredli Kuper (Bradley Cooper) 44-godišnji glumac je pisao, režirao i glumio u filmu koji je zaradio 8 nominacija za Oskar te osvojio onaj za najbolju pjesmu - "Shallow". Kuperova neto vrijednost trenutno je oko 100 miliona dolara (oko 172 miliona KM), prema stranici "Celebrity Net Worth", a ta će se cifra itekako povećati kad sjedne zarada od "Zvijezda je rođena".

Film je zaradio preko 425 miliona dolara (773 miliona KM), a snimljen je s budžetom od 36 miliona (61 milion KM), što dovoljno govori o tome koliko je bio isplativ. "People" piše da će Kuper dobiti velik dio tog kolača zbog toga što je u filmu bio angažiran na sve strane, a osim scenarija, režije i glume, Bredli je i producirao film. 

Nagađa se da će nakon love iz blagajne "Zvijezda je rođena" njegova neto vrijednost značajno porasti. No i prije ovog filma, Kuper je bio jedan od najprofitabilnijih holivudskih glumaca.

Najviše se to pokazalo 2014. i 2015. godine kad je dospio na Forbesovu listu najplaćenijih glumaca. Samo 2014. godine navodno je zaradio 46 miliona dolara( oko 80 miliona KM) zahvaljujući filmovima "Mamurluk 2", "American Hustle" te "Guardians of the Galaxy", u kojem je posudio glas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.