DRUŠTVENE MREŽE

Grupa u kojoj su kolege s fakulteta hejtali Lejdi Gagu dok je studirala zapalila internet

Nazivali su je "željnom pažnje" i pitali se "šta ona umišlja, ko je"

Lady Gaga je otkrila da se tokom školovanja susretala s maltretiranjem svojih vršnjaka. Instagram

Avaz.ba

1.3.2019

Lejdi Gaga (Lady) danas je jedna od najvećih svjetskih zvijezda, ali nikad nije skrivala da je često jedina osoba koja je vjerovala u nju bila ona sama. 

Puno pažnje je ovih dana privukla vijest o grupi na Facebooku koja je navodno nastala dok je Gaga još bila na fakultetu i koju su navodno napravili njene kolege.

"Stefani Germanota (Stefani Germanotta), nikad nećeš biti slavna", naslov je stranice koja i danas postoji na Facebooku. Na profilnoj slici nalazi se fotografija mlade Lejdi Gage prekrižena crnim iksom, a ispod piše: "Talentirana? Ne." 

Još 2016. jedna je studentica s njujorškog univerziteta progovorila o grupi u emotivnoj objavi na Facebooku i opisala kako su buduću zvijezdu njeni kolege ismijavali u komentarima. Nazivali su je "željnom pažnje" i pitali se "šta ona umišlja, ko je". 

- Sjećam se da je jedan lik objavio fotografiju letka za njen nastup u lokalnom baru na kojoj se jasno vidjelo da je nagazio blatnom cipelom preko njenog imena - opisala je.

Tek što su se brojni su se fanovi Lejdi Gage počeli naslađivati trljajući na nos njenim navodnim hejterima pjevačičine uspjehe, neko u komentarima primijetio da je ova konkretna stranica nastala 17. januara 2016., tačno na isti datum kad je studentica Loren Bon (Lauren Bohn) napisala objavu o svom navodnom otkriću.  

Twitterom ipak kruži printscreen navodno originalne grupe nastale u vrijeme Gagina studiranja koja broji samo 12 članova. Ta grupa više ne postoji na Facebooku i ne može se dokazati je li stvarna ili nije, ali Gaga je otkrila da se tokom školovanja susretala s maltretiranjem svojih vršnjaka.


Twitterom kruži printscreen navodno originalne grupe nastale u vrijeme Gagina studiranja. Društvene mreže

Ispričala je kako su je nazivali čudakinjom, jadnicom i dr***m, te je ismijavali.

- Nisam vjerovala u sebe, maltretirali su me u školi, osjećala sam se ružnom, a jedini način bijega bila je muzika. Zbog toga sam počela pjevati, pisati pjesme i glumiti. Sve je to zbog toga što sam htjela pobjeći od te boli - rekla je u intervjuu za "Variety".

- Zlostavljanje ostaje s tobom cijeli život. Nikad zaista ne ode. Znam da me opisujete riječima poput "superzvijezda" ili "najguglanija osoba", ali ja nikad nisam bila pobjednica, uvijek sam bila gubitnica. To uvijek ostaje sa mnom - rekla je jednom prilikom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.