ISPOVIJEST

Moj brat nije dočekao da mu pustim novu pjesmu

Kada se vratio s hemoterapije, pozlilo mu je. Otišli s njim u bolnicu, ali mu nije bilo spasa

Sovrlić: Brat umro od karcinoma grla

Piše: E. SKENDEROVIĆ

5.3.2019


Pjevačica Branka Sovrlić proteklih dana izgubila je osmijeh i svoju karakterističnu vedrinu. Razlog tome je smrt njenog jedinog brata koji je izgubio bitku s karcinomom grla. Nakon ove tragedije razboljela se i sama pjevačica kojoj je, kako nam je kazala, pao imunitet, jer se teško miri s činjenicom da njenog brata više nema. 

 Sahrana u Nišu

U ispovijesti za „Dnevni avaz“, veoma potištena, Branka nam je priznala da se nadala njegovom oporavku. Posljednje dane s bratom provela je u Nišu, gdje je on živio s porodicom.

- Iako sam znala da je bolestan, nadala sam se da će se oporaviti. Poslije sahrane u Nišu vratila sam se u Sarajevo. Međutim, stres i sekiracija doprinijeli su da se i sama razbolim. Još ne mogu doći sebi i ne vjerujem da mog brata nema – počela je svoju priču Sovrlić.

S obzirom na to da je, kako kaže, karcinom grla izlječiv, nadala se pozitivnom ishodu.

- Imao je operaciju, krenuo je na hemoterapije. Međutim, kada se vratio s hemoterapije, pozlilo mu je. Nakon toga smo otišli s njim u bolnicu, ali mu nije bilo spasa. Otišao je u 63. godini – kaže Sovrlić.

Neispunjena želja

Nakon što je snimila novu pjesmu „Ja bez tebe ne mogu da živim“, Branka je imala samo jednu želju koja je, nažalost, ostala neispunjena...

- U posljednje vrijeme sam imala mnogo obaveza, a brat je uvijek bio ponosan na mene. Radovao se kao malo dijete kada bi me vidio na televiziji. Baš kad je bio u bolnici, nakon operacije nije mogao da priča, pa smo se gledali na kameri preko telefona. Bio je sretan, jer mi je u poruci napisao da me baš minutu prije poziva vidio na televiziji. S obzirom na to da je bio loše, nisam mu ni pustila novu pjesmu, mislila sam da ima vremena, ali nije ga bilo. Sjedili smo dva puta u dvorištu, bio je lijep i sunčan dan, mogla sam mu pustiti pjesmu, ali nisam i sad mi je žao – završava svoju priču pjevačica.

Volio je Sarajevo 

- Oboje smo rođeni u Mostaru, ali Sarajevo mu je bila neizostavna destinacija. Nadala sam se da će više vremena provesti sa mnom, da ćemo zajedno ići na odmore. Svi njegovi prijatelji su umrli od karcinoma. Moj brat je otišao kad je trebao da uživa. Stvorio je sve sam, napravio kuću, ali takva je bila sudbina – kaže Sovrlić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.