DRUŠTVENE MREŽE

Kraljevska porodica pooštrila pravila koja bi se mogla ticati i vas

Britanska kraljica

Avaz.ba

6.3.2019

Britanska kraljevska porodica ponovo je uvela nova pravila, a ovoga puta tiču se ponašanja na društvenim mrežama. Po novom, s dvora upozoravaju kako će blokirati sve one koji pišu uvredljive komentare na njihovim objavama.

Kako piše u novom pravilniku o ponašanju korisnika na društvenim mrežama, korisnici koji to budu radili na objavama na profilima Clarence Housea, Buckinghamske i Kensingtonske palače tako će biti skriveni ili izbrisani, a ako odu predaleko, mogli bi čak biti prijavljeni policiji, prenosi BBC.

Na ovu odluku potaknulo ih je saznanje da se tehničko osoblje britanskog kraljevskog dvora suočava s porastom zloupotrebljavanja medijskog sadržaja vojvotkinja Megan Markl (Meghan Markle) i Kejt Midlton (Kate Middleton), bez obzira na to što one nemaju vlastite privatne profile na društvenim mrežama, nego koriste službene profile dvora kako bi objavljivale sadržaj. 

S dvora su zamolili za ljubaznost i razumijevanje korisnika jer su se dosad susretali s uvredljivim komentarima i prijetnjama pojedinim članovima britanske kraljevske porodice. Također, istaknuli su kako će nove smjernice pridonijeti stvaranju "sigurnijeg okruženja" za sve pratitelje profila britanskog dvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.