MUZIKA

Edo Maajka za "Avaz": U Sarajevu me zovu samo na klupske svirke

Edo Maajka: Kod mene se ništa nije promijenilo. Arhiv

Piše: E. BAKIĆ

7.3.2019

Nakon što je jedan od najboljih repera na našim prostorima Edin Osmić alias Edo Maajka na svom Instagram profilu najavio nastup na ovogodišnjem OK Festu, njegovi brojni pratioci to su s oduševljenjem pozdravili.

Otkad je prošle godine objavio album „Put u plus“, Brčak sa zagrebačkom adresom se punom snagom vratio na scenu, što pokazuju i česti nastupi te promocija novog materijala.

Lijepe stvari

Nedavno je „Put u plus“ nominiran za muzičku nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album klupske muzike“, nakon čega je on na društvenim mrežama izrazio nezadovoljstvo.  

- Nominiran sam za Porin u kategoriji za klupski album, s albumom koji nema veze s klupskom muzikom - napisao je nezadovoljni reper, a većina fanova se složila s njim, dok su mu neki poručili da „pokupi nagradu i ode“.

Upravo zbog nezadovoljstva nominacijom, Edo Maajka nije htio o tome govoriti za „Dnevni avaz“, nego se osvrnu na nastup u Sarajevu, a otkrio nam je da se raduje susretu s bh. publikom, kao i to da je presretan zbog nastupa na OK Festu.

- Moram priznati da se kod mene skoro ništa nije promijenilo ili desilo u posljednjih nekoliko mjeseci osim nekih koncerata i nominacije za nagradu Porin  - govori nam Maajka.

Ipak, u nastavku smo ustvrdili da postoje i lijepe stvari koje se dešavaju i raduju repera.

- Radujem se svirci na OK Festu s „Dubioza kolektivom“ i „Helem nejse“. Također, u pregovorima sam za koncert s bendom u Sarajevu, a nastup bismo trebali imati u maju. Mnogo bih volio da se to desi – poručuje Edo Maajka.

Slabo interesiranje

Od koncerta u nekoj od sarajevskih dvorana neće biti ništa.

- Nažalost, nema toliko interesiranja za tako veliki koncert. Pregovaram s jednim klubom i oni su jedini za sada pokazali interesiranje od sarajevskih organizatora, prostora i festivala – kaže reper.

Za svaku pjesmu sam vezan

Album „Put u plus“ je bendovsko ostvarenje koje je snimano skoro dvije godine, a na njemu se nalaze pjesme poput “No Pasaran”, “Ne mogu disat'”, “Dolazim i odlazim”, „Otrov“... Na naše pitanje koja mu je pjesma omiljena s novog materijala, Edo Maajka je odgovorio:

- Ma, sve su mi odlične, stvarno. Za svaku sam vezan i svaku sam porodio.

Rekao je...

Već odavno sam izbacio generaliziranje, potvrdio sam mnogo puta svoju teoriju da je broj idiota i dobre ekipe podjednak svugdje

Samo promjenom i izlaskom iz zone komfora možemo rasti

Za Bosnu je bitno da se prestane s indoktrinacijom djece i mladih. Svi pričaju o izlasku iz kruga mržnje i predrasuda, a niko ne radi ništa na tome, osuđuju se i marginaliziraju ljudi koji se protive tome, prave se od njih izdajnici

Ne volim se ponavljati, niti imati puno sličnih pjesama, ali nekad to samo izleti iz mene

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.