SUDBINE

Mišo Kovač je dobio još jednu bitku, brzo će nam zapjevati

Nedavno završio u bolnici zbog problema s plućima

Kovač: Na pretragama ostao duže zbog predostrožnosti. Arhiva

Piše: E. BAKIĆ

10.3.2019


Mate Mišo Kovač (77), legenda dalmatinske pisme, nedavno je završio u bolnici, a, kako saznajemo, pjevač se osjeća bolje i otpušten je na kućno liječenje.

Zbog respiratornih infekcija Kovač se liječio na Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu u Zagrebu, a potom je premješten u bolnicu u Rokfelerovoj ulici, odakle je pušten kući.

 Na pretragama

Kako nam je kazala Klaudija Čular iz „Croatia Recordsa“ i bliska saradnica popularnog pjevača, on se osjeća bolje.

- Mišo je dobro, bio je u bolnici, izašao je i stanje se stabiliziralo – govori nam Čular.

Na naše pitanje šta ga boli i zašto je završio u bolnici, Klaudija je odgovorila:

- Lakše bi bilo reći s čim on nema problem u tim godinama i nakon svega što je doživio i što mu je život priredio. Uglavnom, ovaj put je osjetio da ga nešto steže u plućima, pa valjda se na to stanje nadovezala gripa i jednostavno je morao leći u bolnicu. Na pretragama je ostao duže zbog predostrožnosti– kaže Čular.

 Komunikacija sa suprugom

Smatra da će i ove nedaće pobijediti i da će ponovo zapjevati pred publikom.

- Čim je otpušten iz bolnice, to znači da njegovo zdravstveno stanje ide nabolje i da će na svojim koncertima opet širiti ruke. Što se tiče Miše, nakon što je izašao iz bolnice komuniciram s njegovom suprugom Lidijom, jer kad je neko bolestan treba mu dati vrijeme da se oporavi, a ne dodatno mu smetati i pritiskati ga – mišljenja je Čular.

Brojni prijatelji i kolege s estrade uputili su mu riječi podrške i poželjeli brz oporavak.

Čular: Treba mu vrijeme za odmor. Arhiva

 Razorena porodična idila

Mišu Kovača život nije baš mazio. Brak sa suprugom Anitom Kovač bio je skoro idealan i dobili su dvoje djece, Edija i Ivanu. Ipak, mirnu porodičnu idilu u kojoj skoro ničega nije nedostajalo do temelja je razorila tragična pogibija sina Edija. Porodici Kovač svijet se srušio 1992. godine, kada je sve krenulo nizbrdo, pa je brzo uslijedio i krah braka. Nakon brojnih nedaća Kovač je 1999. godine pokušao i samoubistvo.

Život ga je ipak pomilovao pa je sreo njegovateljicu Lidiju Pintarić, s kojom je danas u braku i koja mu je dosta pomogla da prebrodi težak period. Kćerka Ivana bila se odala porocima, ali uspjela je da se uz očevu pomoć vrati na pravi put pa se danas bavi muzikom.

 Podrška fanova

Mnogobrojni fanovi pjevačkog velikana reagirali su kada je završio u bolnici. Na društvenim mrežama pisali su mu riječi podrške.

- Ne može takva ljudina biti bolesna. Pa što vam je, ljudi? To on samo dođe tako malo na kontrolu, popriča s doktorima i ode doma. Vjerojatno je bio u Zagrebu kako bi dogovorio neki novi koncert, projekt... Pa eto, usput, već kad je tu, neka ga doktori pregledaju. Ne dižite dramu, nego očekujte novu pjesmu od naše legende - glasi jedan od komentara fanova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.