PLAVA KRV

Princ se zbog sinova odrekao brzih automobila

Princeza i njihova dva nasljednika uvijek ga prate na svim putovanjima

=Princ Karl Filip i princeza Sofija sa sinovima: Uživaju u običnim stvarima. Agencije

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

10.3.2019

Karl Filip (Carl Philip) od Švedske uživa maksimalno u ulozi oca. On i njegova lijepa supruga Sofija (Sofia) redovno objavljaju fotografije sa sinovima Aleksandrom (Alexander, 2) i Gabrijelom (1), na oficijelnom Instagram profilu. Princeza i njihova dva nasljednika uvijek ga prate na svim putovanjima.

Zbog porodice odlučio je da se odrekne nečega, što mu je veoma važno u životu. Naime, na društvenim mrežama je objavio fotografiju sa starijim sinom Aleksandrom u naručju, koja je nastala na trkačoj stazi. Zanimljivo je ono što je napisano u opisu.

- U 2019. godini više vremena ću provoditi sa svojom porodicom, a 2020. vratit ću se na trkaču stazu. Ne kažem da neću nekad voziti neku probnu trku, da ne ispadnem iz kondicije – najavio je švedski princ.

 Druga strana

Od djetinjstva bio je opsjednut brzim automobilima. Profesionalno je vozio trke i osvajao zavidne pozicije. Toliko je opsjednut autotrkama, da je u septembru 2017. godine, samo dva dana nakon rođenja drugog djeteta, sjedio za volanom.

Hoće li se Karl Filip i Sofija sada fokusirati na proširenje porodice, ostaje da se vidi. Ovaj lijepi kraljevski par često porede s britanskim princom Vilijamom (Wiliam) i njegovom suprugom Kejt (Kate), koji, ipak, i dalje drže prvo mjesto na listi najpoznatijih kraljevskih parova. Šveđani ih prate u stopu. Pogotovu sad, kada su nedavno riješili da pokažu i onu drugu stranu kraljevskog života, daleko od fotografa i snimatelja, koju rijetko ko ima priliku vidjeti.

I, sudeći po njihovim fotografijama na Instagramu, Karl Filip i Sofija su jedan sasvim normalan, običan par, koji uživa u svim onim običnim stvarima u kojima uživaju i svi smrtnici bez krune.

-Kao što možete da vidite, objavljivali smo slike već neko vrijeme, kako bismo vam dali uvid u ono što radimo, misiju koju sprovodimo i, iznad svega, probleme koje želimo da riješimo -  poručili su na društvenim mrežama.

 Agonija mržnje

Među fotografijama koje su do sada podijelili ima svega i svačega, ali i princ i princeza na svakoj djeluju potpuno prirodno, dok je ona na većini fotografija potpuno nenašminkana.

Ljudi bliski švedskoj kraljevskoj porodici kažu da su njih dvoje zaista opušteni i da, kada ne biste znali ko su, nikad ne biste ni pomislil da su u pitanju pravi princ i princeza.

Sofija je, izgleda, riješila da se ugleda na Kejt Midlton, pa sama pravi umjetničke fotografije svoje djece. Jednu takvu podijelila je i na Instagramu.  Na slici se vidi kako se stariji sin nježno igra s mlađim bratom.

Ona je, baš poput Kejt, prvo morala da prođe kroz agoniju mržnje nakon vjenčanja 2015. godine, jer nije plave krvi. Međutim, upravo zbog tog opuštenog i prirodnog stava, danas je nacija obožava.

Monarhija i narod

Švedski mediji otkrili su vezu princa Karla Filipa i Sofije 2010. godine. Njih dvoje poznati su po sportskom načinu života. U javnosti se pokazuju kao moderni i otvoreni članovi kraljevske porodice. Moguće ih je sresti dok trče ili šetaju ulicama prijestonice i jedu picu.

- Kraljevska vjenčanja su u prošlosti bila sredstvo za izgradnju moćnih savezništva. Danas se njima ujedinjuje monarhija i narod, a jača se i osjećaj zajedništva – rekao je za novinsku agenciju TT historičar Luiz Berlung, o vezi pripadnika plave krvi i običnih pučana.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.