JET SET

Nakon obdukcije potvrđeno da je Kit Flint izvršio samoubistvo

Pronađen bez svijesti

Kit Flint

Avaz.ba

11.3.2019

Nakon tužne vijesti o samoubistvu frontmena "Prodigyja" Kita Flinta (Keith Flint), službeno je potvrđen uzrok smrti. Flint je pronađen obješen u svojoj kući u ruralnom dijelu Eseksa.

Pjevač je pronađen bez svijesti prošlog ponedjeljka u svome domu, a u mrtvačnici su potvrdili da je uzrok smrti bio vješanje, piše Daily Mail.  

- Pronađen je bez svijesti. Odmah je pozvana Hitna pomoć, a bolničari su na licu mjesta utvrdili da je umro. Pozvana je policija koja je potvrdila da njegova smrt nije sumnjiva. Ljekari su tokom obdukcije utvrdili da je uzrok smrti bilo vješanje, a nalazi koji će pokazati je li imao toksina u krvi se još čekaju - ispričala je asistentica mrtvozornika Linsi Kafe (Lynsey Chaffe).

Otkriveno je da se Flint borio s teškom depresijom i da mu je brak bio u krizi, no prema izjavama svjedoka koji su ga vidjeli samo dan prije smrti, činio se raspoložen i dobre volje.  

Jedan od gostiju lokala gdje je Flint ručao kazao je da je pjevač bio dobro raspoložen te da je pričao o tome kako redovito trči i vježba.

Samo dva dana prije njegove smrti snimljena je i fotografija na kojoj se vidi kako pjevač sudjeluje u utrci u kojoj je, navodno, srušio i vlastiti rekord. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.