SKANDALI

Zašto su roditelji puštali dječake u sobu Majkla Džeksona

Dokumentarac ''Leaving Neverland'' traje četiri sata

Pokojni Majkl Džekson je navodno godinama seksualno zlostavljao dječake. Arhiv

Avaz.ba

11.3.2019

Džejms Sejfčak (James Safechuck) i Vejd Robson (Wade) dali su veliki intervju Opri Vinfri (Oprah Winfrey), zajedno s rediteljem dokumentarca o kojem posljednjih dana bruji cijeli svijet.

Dokumentarac ''Leaving Neverland'' traje četiri sata i obiluje otvorenim ispovijestima dvojice muškaraca koji tvrde da ih je pokojni Majkl Džekson (Michael Jackson) godinama seksualno zlostavljao. Osim Robsona i Sejfčeka, u filmu se pojavljuju i njihovi roditelji koji su im dopuštali provoditi noći u sobi Majkla Džeksona.

Nakon što su stotine hiljada ljudi širom svijeta povjerovale da je pokojni kralj popa zaista bio pedofil, pitanje koje se nametnulo je - kako je moguće da su roditelji dopuštali da im djeca spavaju u krevetu odraslog muškarca i nikada ništa nisu posumnjali.

Džejms je priznao Opri da još nije oprostio svojoj majci. Prema nekim navodima, kralj popa kupio je kuću porodici Sejfčak i davao im novac, a otac i majka nisu sumnjali u Džeksona. Sejfčak je Opri priznao da je vjerovatno i njegova majka bila zavedena pojavom Majkla Džeksona te da je i njome manipulirao.

- Radim na tome da oprostim svojoj majci i ona treba raditi na našem odnosu. To nije lako - kazao je Sejfčak. 

Njegova majka je pogledala dokumentarac ''Leaving Neverland'', ali dijelove u kojima on detaljno opisuje seks s Džeksonom nije mogla gledati.

Vejd Robson je s majkom u dobrim odnosima. Ipak, proteklih godina nije bilo tako. Robson i njegova majka imali su probleme u odnosu nakon što je on postao svjestan da ga je Džekson zlostavljao, a ona dopuštala spavati s njim.

Obje majke teško su se pomirile s činjenicom da su im sinovi zlostavljani, a pogotovo s činjenicom da se to odvijalo gotovo pred njihovim očima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.