JET SET

Ovo sve govori o Megan: Napravila frku zbog jeftinih najlonki

Uoči proslave 70. rođendana princa Čarlsa

Megan Markl. Društvene mreže

Avaz.ba

13.3.2019

Dok većina britanki najčešće nosi najlonke domaćeg brenda M&S, za jednu Amerikanku one su "smeće". Megan Markl (Meghan Markle) je natjerala svoju asistenticu da ode u trgovinu i donese joj skuplje najlonke marke "Wolford" prije prvog izlaska u javnost nakon kraljevskog vjenčanja u maju, otkrio je izvor iz palače za The Sun. 

Uoči proslave 70. rođendana princa  Čarlsa (Charles), Megan je digla pravu frku, nazvala je najlonke koje su joj htjeli donijeti običnim smećem i tražila druge.

- Prije rođendana u vrtu Bakingemske palače Megan je tražila najlonke i poslala je asistenticu po njih. Asistentica joj je rekla da će otići do M&S-ovog dućana, no Megan se to nije svidjelo. Nećete me poslati u smeću, želim "Wolford", rekla je - ispričao je izvor.

Dok pakiranja od dva para M&S-ovih najlonki koštaju oko 50-ak kuna (oko 15KM), cijena onih "Wolfordovih" penje se na 300 kuna (80 KM), naravno za samo jedan komad. Unatoč tome, nakon vrtne zabave za Čarlsov rođendan javnost ju je kritizirala zbog lošeg izgleda najlonki, koje si bile presvijetle u odnosu na njenu put. 


Društvene mreže

Britanski mediji tu su priču objavili nakon otkrića da je treća asistentica vojvotkinje od Saseksa dala otkaz u manje od godine dana. Naime, Ejmi Pikeril (Amy Pickerill) koja je dosad bila Meganina desna ruka odlazi iz palače čim Megan rodi. 

Megan nerijetko krši kraljevska pravila odijevanja koja dame obvezuju na nošenje najlonki, a priča o nošenju "Wolfordovih" čarapa naljutila je patriotski raspoložene Britance koji bi voljeli da Megan češće nosi domaći dizajn.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.