JET SET

Duško se ne vraća u Kinu: Evo šta se dešava u Jeleninoj kući poslije Divnine smrti

Dugim razgovorima pokušava da je ohrabri i stavi do znanja da život ide dalje

Jelena Karleuša i Duško Tošić

Avaz.ba

14.3.2019

Duško Tošić odgodio je put u Kinu kako bi bio uz suprugu Jelenu Karleušu, koja prolazi kroz najteže životne trenutke zbog smrti majke Divne.

Fudbalski reprezentativac Srbije morao se prošle sedmice vratiti svakodnevnim obavezama prema fudbalskom klubu Guangdžou R&F, ali je u dogovoru s Draganom Stojkovićem Piksijem uspio produžiti boravak u Srbiji.

Njega je supruga molila da ostane uz nju i on je produžio svoj boravak kako bi joj pomogao da izađe iz depresije. Dok ona pati za majkom, on je maksimalno posvećen njihovim kćerkama Atini i Niki, koje su stigle u Beograd nakon što su nekoliko dana provele u Zrenjaninu kod Duškove sestre, kako ne bi prisustvovale potresnim trenucima zbog smrti njihove bake.

- Duško je u septembru zbog očeve smrti odmah doputovao iz Kine, ali se vratio poslije sahrane. Međutim, sada je situacija sasvim drugačija. On je svjestan koliko je njegova supruga loše zbog tragedije koju je doživjela i spreman je na sve da joj pomogne da opet bude ona stara. Duško provodi vrijeme s njom i djecom, a dugim razgovorima pokušava da je ohrabri i stavi joj do znanja da život ide dalje - otkriva izvor za Kurir i dodaje da je Tošić veoma pažljiv prema Jeleni, koja je u veoma teškom psihičkom stanju.

Duško je prije dvije večeri uslikan u jednom beogradskom restoranu na večeri sa prijateljima i kćerkama i tamo se zadržao oko dva sata. Zatim se sa djevojčicama uputio u njihovu kuću na Dedinju, gdje ih je čekala neutješna Jelena, koja već danima dom napušta samo u ranim jutarnjim satima, kada ide posjetiti majčin grob na Novom bežanijskom groblju.

Podsjetimo, Divna Karleuša preminula je 3. marta u svom stanu u beogradskom naselju Altina, nakon što se tri godine borila s rakom pluća. Jelenu je tragična vijest sačekala na aerodromu po povratku iz Austrije, gdje je imala nastup, i pjevačica se odtada ne oporavlja zbog gubitka majke. Radio voditeljica i novinarka sahranjena je 6. marta na Novom bežanijskom groblju, a Jelena je od tuge za majkom odsjekla kosu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.