JET SET

Ispovijest od koje ćete zanijemiti: Divna Karleuša je promijenila život moje porodice

O njenim humanim djelima često se govorilo, iako ona nije željela to potencirati

Divna Karleuša

Avaz.ba

14.3.2019

Glas Divne Karleuše koji smo slušali na radiju Beograd bio je očaravajući, proslavila je mnoge zvijezde, a o njenim humanim djelima često se govorilo, iako ona nije željela to potencirati.

Naime, Zorka J. je ekskluzivno za Alo.rs ispričala kako je njoj Divna Karleuša promijenila život krajem osamdesetih godina.

Zorka je tada bila mlada majka i sa suprugom imala kćerku. Borili su se za svaki dinar, kao i svi ljudi naše države. Ona je odlučila pokušati pokrenuti svoj privatni biznis, iako je znala da je to "mač s dvije oštrice". Bili su spremni na to da neće biti lako, ali usudili su se i otvorili cvjećaru.

- Posao je krenuo slabo, nismo bili zadovoljni, ali nismo odustajali. Znali smo da je reklama na radiju Beograd jedino rješenje u tom trenutku, ali za to je trebalo mnogo novca - ispričala je Zorka.

Naša sagovornica je te '89., u dogovoru sa suprugom, uspjela uštedjeti  novac za reklamu, koja je bila neophodna svim privatnicima koji su željeli ostvariti neki uspjeh. 

Prema preporuci prijatelja, kontaktirali su urednika Zvonimira Šimuneca, koji ih je spojio sa Divnom Karleušom, tadašnjom radio voditeljicom.

- Bilo je potrebno vremena uštedjeti dovoljno novca kako bismo mogli platiti reklamu na radiju. Međutim, već nakon jednog Divninog reklamiranja naše cvjećare, sve se promijenilo. Već poslije prve reklame, posao je procvjetao. Toliko se razvio da smo kroz radnju jedva prolazili od mušterija. Morala sam dovesti još radnika da mi pomognu jer sama nisam mogla sve postići. Jednostavno, nastao je pravi bum i naš život se iz korijena promijenio - s osmijehom na licu sjeća se Zorka.

Koliko joj je Divnina reklama pomogla govori i to što su brzo mogli svojoj porodici osigurati neophodne stvari. 

- Toliko smo posla imali i toliko novca zarađivali da smo poslije samo dvije sedmice uspjeli kupiti pristojan automobil - otkrila je Zorka za Alo.rs.

Ova gospođa se s ponosom sjeća Divne, koja je, možda i nesvjesno, iz korijena promijenila život njoj i njenoj porodici.

Podsjetimo, Divna Karleuša preminula je 3. marta u svom stanu u beogradskom naselju Altina, nakon što se tri godine borila s rakom pluća. Jelenu je tragična vijest sačekala na aerodromu po povratku iz Austrije, gdje je imala nastup, i pjevačica se otada ne oporavlja zbog gubitka majke. Radio voditeljica i novinarka je sahranjena 6. marta na Novom bežanijskom groblju, a Jelena je od tuge za majkom odsjekla kosu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.