SARAJEVO

Publika plakala na prvom izvođenju predstave „Sjećaš li se Doli Bel“

Zbog ogromng interesovanja, bit će upriličene dvije premijere - večeras za medije i sponzore, sutra za zavnice iz cijelog regiona

Piše: E. BAKIĆ

14.3.2019

Pozorišni spektakl „Sjećaš li se Doli Bel“ - Avaz
Pozorišni spektakl „Sjećaš li se Doli Bel“ - Avaz
Pozorišni spektakl „Sjećaš li se Doli Bel“ - Avaz
Pozorišni spektakl „Sjećaš li se Doli Bel“ - Avaz
Pozorišni spektakl „Sjećaš li se Doli Bel“ - Avaz
+16

Zgradu Kamernog teatra 55 već danima uzaludno opsjedaju ljudi koji se nadaju da će uspjeti dobiti ulaznicu za pozorišni spektakl „Sjećaš li se Doli Bel“. Ali, karata odavno nema. Večeras je održana pretpremijera za medije na kojoj su prisustvovali brojni eminentni glumci i novinari.

Dok je predstava trajala u publici su se mogli čuti jecaji i plač zbog same radnje, ali i dijelova koje je sjajna glumačka ekipa izvela. Među brojnim predstavnicima medija i sponzora bili su i glumci Zana Marjanovic, Mediha Musliović, Slaven Vidak, Armin Omerovic, Alen Muratović i brojni drugi.

Ovacije i aplauz

Upravo zbog ogromnog interesovanja za komad Kokana Mladenovića, koji je nastao prema tekstu Abdulaha Sidrana, bit će upriličene dvije premijere. Prva se desila večeras, za medije i sponzore, a sutra se očekuje gala premijera i svečanost za zvanice iz cijelog regiona.

Intenzivne probe i pripreme trajale su čak 60 dana, a fantastična glumačka ekipa koju između ostalih čine Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Gordana Boban, Tatjana Šojić, Elma Juković, Davor Golubović, Admir Glamočak ... ispričala je sjajnu  priču što je publika nagradila ovacijama i dugotrajnim aplauzom.

Predstava nije adaptacija istoimenog filma kojeg je režirao Emir Kusturica, već je Mladenović radio adaptaciju Sidranovog djela.

Bjanko pozivi

Već je 11 izvođenja unaprijed rasprodano, a kako je kazao Hadžihafizbegović, u fazi su kada prodaju predstavu u septembru.

Rezervacije su stigle iz 24 grada, pa je tako unaprijed rezervirano 2.500 mjesta u Kamernom teatru. 

Ko sutra dolazi

Prema našim saznanjima, na sutrašnju gala premijeru „Sjećaš li se Doli Bel“ stižu značajne ličnosti iz bh. života, vrhunski umjetnici, direktori vodećih teatarskih kuća iz cijele bivše Jugoslavije te brojne glumačke i muzičke zvijezde.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.