HRVATSKA

Kćerka Tončija Huljića mnoge iznenadila prvom pjesmom

Objavljena na dva jezika - hrvatskom i engleskom

Pjesmu je napisala na engleskom jeziku. Printscreen: YouTube

Index.hr

14.3.2019

Mlada pjevačica Hana Huljić (29), kćerka Tončija Huljića, predstavila je svoju prvu pjesmu ''Alisa'', koju potpisuje i kao kantautor.

Pjesma je objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom. Pjesmu je napisala na engleskom jeziku, s obzirom na to da joj je blisko strano muzičko tržište koje istražuje već nekoliko godina nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama širom svijeta.

S obzirom na to da dolazi iz poznate hrvatske muzičke porodice, odluka za istup na scenu dugo je sazrijevala, a iskustvo sa svjetskih pozornica dalo joj je hrabrost da glas pusti i u Hrvatskoj.

- Cijeli život pjevam i skladam. Muziku sam i studirala i time ću se uvijek baviti, pa se ne želim skrivati i pisati pjesme koje slažem u ladicu. Do sada sam uglavnom pjevala u stranim zemljama gdje mogu opušteno uživati u tome jer me niko ne zna, ali čemu to? Upitala sam se zašto pored svojih, ne bih možda pjevala i pjesme svojih roditelja ako to želim, pa njih pjevam i u Kini na koncertima Maksima Mrvice - kazala je Hana Huljić za Index.hr.

Hana Huljić uz klasiku, pop pjesme i orkestracije piše i pjesme za dječije predstave, a trenutno je najzaposlenija pisanjem orkestracija za instrumentalne kompozicije koje će Tonči Huljić zasvirati sa Zagrebačkom filharmonijom, i to na koncertima u Lisinskom i Tomislavcu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.