PREMIJERE

Ovacije i višeminutni aplauz za “Sjećaš li se Doli Bel”

Zbog ogromnog interesa publike, u salu unošene dodatne stolice

E. BAKIĆ

15.3.2019

Abdulah Sidran i Nenad Čanak - Avaz
Mirvad Kurić i Mustafa Nadarević - Avaz
Poznata novinarka Alma Dautbegović-Voloder - Avaz
Velik odziv poznatih osoba na premijeri - Avaz
Velik odziv poznatih osoba na premijeri - Avaz
+16

Višeminutni aplauz na nogama i ovacije krcate dvorane Kamernog teatra 55 u Sarajevu ispratili su premijeru predstave “Sjećaš li se Doli Bel”, koju je, prema tekstu Abdulaha Sidrana, režirao Kokan Mladenović.

Publika je tokom izvođenja predstave veoma emotivno reagirala, a uglavnom se svi slažu da je pozorišna scena ovih prostora bogatija za istinsko remek-djelo.

Neslućeni putevi

Sjajne uloge ostvarili su i publiku neslućenim putevima od smijeha do suza i obratno, vodili Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Mirsad Tuka, Elma Juković, Admir Glamočak, Davor Golubović, Tatjana Šojić, Sin Kurt, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Amar Selimović te Saša Krmpotić.

Koliki je interes vladao za predstavu, govori i činjenica da su se u dvoranu unosile dodatne stolice za publiku te da je rasporodato 11 predstava unaprijed.  Sinoć je upriličena pretpremijera za medije i sponzore.

U svakom slučaju, dugonajavljivani pozorišni spektakl ispunio je očekivanja publike, a glumci, iako prilično iscrpljeni, nisu krili veliko zadovoljstvo zbog sjajno odrađenog posla.

Brojni gosti

Na gala premijeru sinoć su, između ostalog, stigli i Mustafa Nadarević, Ademir Kenović, Elmir Jukić, Bogić Bogićević, Nenad Čanak, Miro Lazović, Abdulah Sidran, Muhamed Konjic, Mirvad Kurić, Pjer i Jasna Žalica, Ibrahim Hadžibajrić, Snežana Bogičević...

Ko je radio iza scene

U ekipi koja je radila predstavu “Sjećaš li se Doli Bel” su i asistent reditelja Amra Hadžihafizbegović, dramaturg Vedran Fajković, kostimograf i scenograf Adisa Vatreš-Selimović, kompozitor Irena Popović, inspicijent Senad Bešić te producent Mirza Muzurović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.