GLUMAČKI KUTAK

Hristina Popović: Filmska ljubav Nikole Koje

Severina se odlično snašla u svojoj ulozi, a imala je i sreću, ali i izazov da bude u istom kadru sa Sergejem Trifunovićem

Popović: I u Hrvatskoj i u Srbiji publika blisko osjeća humor. Promo

Razgovarala: Enisa SKENDEROVIĆ

17.3.2019

Hristina Popović (36), srbijanska glumica koja je ogromnu naklonost publike zadobila kao Biserka iz „Parade“, nakon sjajnih uloga u pozorištu i na filmu ponovo osvaja na velikom platnu u novom ostvarenju Predraga Ličine „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“.

Riječ je o filmu koji od 28. februara u kinima može pogledati i bh. publika. U posljednjem filmskom izazovu, uz Hristinu je glumačku ulogu ostvarila i Severina Kojić.

Efikasni na snimanju

Tim povodom u razgovoru za „Dnevni avaz“ Popović je govorila o ulogama koje su obilježile njenu karijeru, otkrila nam je kako se Severina snašla u ulozi talijanske aktivistice te se prisjetila nezaboravne „Parade“ u kojoj se družila s legendarnim Nikolom Kojom, Goranom Navojcem, Reljom Popovićem...

No, razgovor smo ipak počeli s aktuelnim filmom „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“ i prvim reakcijama publike...

- Moram priznati da smo jako zadovoljni i prvim i drugim i trećim reakcijama publike na film „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“. Dobili smo sjajne reakcije i u Hrvatskoj i u Srbiji, iako sam mislila da će ljudi različito reagirati u ove dvije države, ali ipak blisko osjećamo humor. Veoma sam radoznala da vidim kako će da reagira i bh. publika – kaže Popović.

Jedan od zanimljivijih trenutaka u filmu je, otkriva nam glumica, onaj u kojem Severina dijeli kadar sa Sergejem Trifunovićem.

- Mislim da se Severina odlično snašla u svojoj ulozi, a imala je i sreću, ali i izazov da bude sa Sergejem u istom kadru i to je jedan sjajan momenat u filmu. Ovo jeste dosta glumački jak film, jer je Predrag okupio fantastične glumce iz cijelog regiona. Jako smo se zabavljali, iako smo bili efikasni na snimanju – priznaje Popović.

U filmu „Parada“ Hristina je igrala ljubav Nikole Koje. Priča o prvoj gej paradi u Srbiji te o prijateljstvu između homoseksualca, žestokog momka s beogradskog asfalta, "ustaše", "balije" i "šiptara" mnoge je natjerala u kina, a glumci su postali prave zvijezde.

Bez foliranja

- Mislila sam da ništa neće nadmašiti tu količinu smijeha koju smo imali dok smo snimali „Paradu“, sa genijalnom glumačkom ekipom, ali snimanje „Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj“ je tu negdje. Ta dva filma pamtim kao najbolje zezanje, a s druge strane oba filma su veoma uspješna. Jedno ne isključuje drugo – kaže nam Popović.

Važno joj je, dodaje, da vjeruje glumcu dok ga gleda...

- Ne volim da vidim da neko glumi, nego da neko igra taj neki lik, da je zaista ono što jeste dok ga gledam, da ne folira. Život nam postavlja izazove na svakom koraku. Zavisi kako mi gledamo na te događaje, ali ja se trudim da na sve to što mi danas i sutra donosi, gledam kao na neki izazov sa radoznalošću da ga riješim – zaključuje Popović.

„Krugovi“ Srdana Golubovića

U “Krugovima” Srdana Golubovića, Hristina je utjelovila Nadu. Tom ulogom pokazala je da se lagodno snalazi u svakom žanru.

- „Krugovi“ su jedan film posve drugačiji od filma „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“ i jako mi je bilo zanimljivo da imam tu vrstu zadatka. Saradnju sa Srdanom pamtim kao veoma ozbiljnu i izazovnu, jer smo cijelu tu priču snimali u Njemačkoj, bili smo prilično izolovani, ali i fokusirani na ono što radimo – prisjetila se Popović.

Jedini je cilj preživjeti...

„Posljednji Srbin u Hrvatskoj“ prva je hrvatska zombi komedija iz budućnosti koja govori o Hrvatskoj sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih postaje još bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svjetskom nivou vodi se još veća borba, voda je postala dragocjenija od nafte. Da bi došli do vode, moćnici ne prezaju zaratiti, osvojiti, uništiti, pa čak ni ubaciti zombi-virus. Glavni likovi filma probijaju se kroz svijet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem, preživjeti...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.