TUGA

"Miligram" je prije basiste izgubio još jednog člana

Kako bi zauvijek očuvali sjećanje na svog prijatelja i saradnika, grupa je iste godine u junu snimila album "Sviraj, brate"

Slobodan Vasić je danas izgubio bitku sa opakim karcinomom. Printscreen: YouTube

Avaz.ba

18.3.2019

Svi su zanijemili kada se pročula vijest o smrti basiste "Miligrama" Slobodana Vasića Lime (33). Slobodan je izgubio bitku s opakim karcinomom, a članovi benda ostali su u suzama.

- Danas je, nakon kratke i teške bolesti, preminuo basista "Miligrama" Lima Slobodan Vasić (33). Svaki sekund njegovog života nosio je osmijeh, nevjerovatnu energiju koju je dijelio nesebično oko sebe, čineći jednostavno život ljepši svima u njegovoj blizini. Počivaj u miru, brate, u našim srcima svirat ćeš dok znamo za sebe. Zauvijek tvoj, "Miligram" - oprostili su se oni sa svojim prijateljem putem društvene mreže Instagram.

Na veliku žalost, ovo nije jedina tuga koja je ovaj bend zadesila. Naime, prije sedam godina izgubili su klavijaturistu Sergeja Ramadanovića. U teškoj saobraćajnoj nesreći, u direktnom sudaru s kamionom na Ibarskoj magistrali kod mjesta Šiljakovac, u januaru 2012. godine Sergej je izgubio život, a njegova saputnica bila je teško povrijeđena.

Kako bi zauvijek očuvali sjećanje na svog prijatelja i saradnika, "Miligram" je iste godine u junu snimio album "Sviraj, brate", posvećen upravo njemu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.