JET SET

Snima se još jedan film o Džeksonu: Autor želi čuti dječaka iz ovog jezivog snimka

Arvizo danas ima 29 godina, u braku je i vjerovatno ne bi volio ponovo govoriti o zlostavljanju, kaže blizak izvor

Avaz.ba

19.3.2019

Autor dokumentarca "Leaving Neverland" Den Rid (Dan Reed) ozbiljno razmišlja o tome da snimi još jedan film o pokojnom kralju popa.

Rid je svojim četverosatnim filmom u kojem Vejd Robson (Wade Robson) i Džejms Sajfček (James Safechuck) tvrde da ih je Majkl Džekson (Michael Jackson) zlostavljao šokirao cijeli svijet, a sad smatra da postoji još puno toga što nije izrečeno u filmu.

Rid bi u drugom dokumentarcu volio vidjeti Gevina Arviza (Gavin Arvizo), dječaka koji je Džeksona 2005. godine optužio za zlostavljanje. Arvizo se pojavio u dokumentarcu o Majklu koji je 2003. godine snimio britanski novinar Martin. Džekson je tada dječaka predstavio kao svog prijatelja, a scena u kojoj ga je uzeo za ruku i kazao da zajedno spavaju mnogima je bila jeziva i uvjerila hiljade ljudi diljem svijeta da je Džekson zaista bio pedofil.

Rid je kazao da je Arvizu već poslao dugo pismo prije snimanja dokumentarca, ali mu ovaj nikada nije odgovorio. Reditelj se nada da će ga uspjeti uvjeriti da se pojavi u drugom djelu.

Arvizo danas ima 29 godina, u braku je i vjerovatno ne bi volio ponovo govoriti o zlostavljanju, kaže blizak izvor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.