SVJEDOČENJE

Ovako je Makoli Kalkin opisivao što se događalo u Džeksonovoj spavaćoj sobi

Na ranču Neverland se nalazio niz soba koje su služile za zlostavljanje dječaka

Kalkin i Džekson tokom boravka na ranču Neverland. Screenshot

Avaz.ba

20.3.2019

Jedan od aktera dokumentarca "Leaving Neverland" Džejms Sajfčak (James Safechuck) otkrio je da je Majkl Džekson (Michael Jackson) u hodniku do svoje spavaće sobe imao alarmni sistem koji ga je upozoravao da se neko približava sobi dok je on u njoj bio s dječacima. 

Glumac Makoli Kalkin (Macaulay Culkin), koji se od djetinjstva družio s Džeksonom, još je prije 14 godina na sudu rekao istu stvar.

- Postojao je taj prolaz sličan hodniku, a ako se neko približavao vratima spavaće sobe, počelo bi zvoniti, ding-dong, ding-dong. Kad bi neko dolazio, čuli biste taj alarm - rekao je Kalkin tokom svog svjedočenja u Džeksonovu korist.

Nakon njegovog svjedočenja kralj popa oslobođen je optužbi za zlostavljanje djece. Sajfčak tvrdi da bizarni hodnik nije bio jedini sumnjivi element na ranču Neverland, već da se tamo nalazio niz soba koje su Džeksonu služile za zlostavljanje dječaka.

Kalkin je na sudu rekao da je u istom krevetu s Džeksonom spavao "barem deset puta", a ranč je prestao posjećivati kad je napunio 14 godina. I Sajfčak i Vejd Robson (Wade Robson) tvrde da ih je Džekson prestao zlostavljati kad su napunili 14.

Kad se Kalkin vratio na ranč kao 17-godišnjak, više nije uopće spavao u Džeksonovom krevetu.

- Nakon toga bih uvijek zaspao u dijelu za goste, jer mi je moja privatnost postala malo bitnija - tvrdio je.

Kad su se u javnosti pojavile prve optužbe za zlostavljanje djece, Džekson je nazvao Kalkina i rekao mu: "Ne brini o tome. Sad mi samo moraš biti prijatelj."

Zvijezda filma "Sam u kući" demantirala je da ga je Džekson ikad zlostavljao.

Danas 41-godišnji Sajfčak tvrdi da ga je Džekson zlostavljao od njegove desete godine. Zastupnici Džeksonovog naslijeđa film "Leaving Neverland" nazvali su "jednostranim".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.