JET SET

Nepoznati detalji: Trnovit put Seke Aleksić

Djetinjstvo provela u bijedi u selu Lipolist

Seka Aleksić. Instagram

Avaz.ba

20.3.2019

Seka Aleksić sada uživa u luksuznom životu, ali nekada nije bilo tako. Ona je djetinjstvo, nakon što je pobjegla iz ratom zahvećnog Zvornika, provela u bijedi, u selu Lipolist kraj Šapca.

Njene nekadašnje komšije za pjevačicu, koja se izdigla iz blata i radom stekla sve ono što danas ima, imaju samo riječi hvale.

Prema priči starijih mještana, pjevačicina majka Ibrima baš se mučila tokom odgajanja Seke i njenog brata. Oni su se zbog neimaštinje često selili, a najduže su se zadržali u jednoj maloj oronuloj kući. 

- Seka je s porodicom prvo živjela u jednoj sobi u školskom dvorištu koje više nema, gdje nije imala WC ni šporet, a spavala je na strunjačama. Kupala se u koritu. Često je bila gladna. Potom se preselila kod mog komšije u dvorištu, a onda u trošnu kućicu - rekao je jedan stariji čovjek, koji je zamolio da mu se ne objavljuje ime, i pokazao nam njen nekadašnji dom.

- Nije imala novca, ali je ipak uvijek bila raspoložena. Svi su je voljeli. Seka je bila dobar đak i uvijek je voljela pjevati. Svima je drago što je uspjela u životu. Zaslužila je sve najljepše jer se njena majka dosta namučila u životu sa djecom i mužem, koji je volio popiti. Njen pokojni otac Milorad odselio se u Loznicu - kaže on.

Pjevačica je prije četiri godine posjetila svoje selo jer je željela kupiti jedan kafić.

- Vidjeli smo je u bijelom Mercedesu. Čuli smo da se raspitivala za jedan kafić koji je planirala kupiti, ali na kraju ga nije uzela. Znam da je željela imati nešto svoje, a inače je ranije dosta pomagala ljudima koje poznaje cijeli život - kaže konobar iz lokalnog bara, koji nije htio se slikati niti da mu se ime spominje u novinama.

U selu se saznalo da je Ibrima, nakon što se razvela, započela život sa izvjesnim Nedeljkom Ignjatovićem. 

- Seka je s porodicom u kući pokojnog Nedeljka živjela tri godine. Znam da je bila dobro i poslušno dijete. On ju je vozio u Zvornik i Loznicu kada je snimala ploče i imala gostovanja. Dosta joj je pomogao. Kada se njena majka rastala sa njim, i Seka je otišla. Nije mu bila na sahrani, mislim da nije ni znala da je preminuo - kazao je izvor.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.