PJEVAČICE

Ovo je nevjenčani suprug Ane Bekute s kojim je počela karijeru

Ostavila ga je 10 godina kasnije zbog kolege iz benda

Ana Bekuta živjela je skladno sa njim do 2000. godine. Arhiv

Avaz.ba

22.3.2019

Ana Bekuta je početkom 80-ih godina prošlog stoljeća upoznala šabačkog bubnjara Predraga Vidovića Preju, i to tako što se javila na konkurs koji je on raspisao u potrazi za pjevačicom.

Nakon muzičkih angažmana po Njemačkoj i Americi, Preja se vratio u rodni Šabac i, shvativši da će više novca zaraditi od narodne muzike, dao se u potragu za izvrsnim vokalom koji će upotpuniti njegov bend.

Na konkurs se javila, u to doba nepoznata, Nada Polić, a tada je i nastalo umjetničko ime pod kojim je danas poznata, a sam bend je naslovljen "Anabe".

Tek uz njega je Bekuta počela na ozbiljan način baviti se muzikom i napredovati, a ubrzo se, osim poslovne saradnje, rodila i ljubav, te je nekoliko narednih deset godina živio u nevjenčanoj zajednici.

Ipak, ljubav se ugasila kada se Ana zbližila s kolegom iz benda klavijaturistom Slobodanom Smakićem početkom 90-ih godina prošlog stoljeća te je napustila Preju i preselila se iz Šapca u Beograd.

Podsjetimo, Bekuta je živjela skladno s njim do 2000. godine, kada je uslijedio konačan rastanak, a konačnu sreću je pronašla uz Mrkonjića s kojim je i danas u emotivnoj vezi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.