ZVIJEZDE

Pogledajte kroz fotografije tužno i sporo propadanje karijere Džona Travolte

Posljednji primjer je film "Trading Paint"

Džon Travolta: Filmska karijera puna uspona i padova. Arhiv

Avaz.ba

22.3.2019

Filmska karijera Džona Travolte (John) doživjela je nevjerovatne uspone i u novije vrijeme izuzetno neugodne neuspjehe.

Prije svega misli se na smiješne filmove naučne fantastike, ismijane filmove o mafijašima i komedije u kojima ovaj snagator glumi oca.

Posljednji primjer je film "Trading Paint". Drama je dobila poprilično loše ocijene (4,8 na IMDB-u zasad), a u kojoj 65-godišnji glumac glumi vozača trkaćeg automobila koji izlazi iz penzije. 

"New York Post" napravio je mali popis koji prikazuje koliko tužno i sporo je propadala Travoltina karijera.

Džon Travolta u filmu "Gottie". Instagram

Gotti (2018.)

Mnogi kritičari ovaj biografski film u kojem je Travolta glumio Džona Gotija (John Gotti) prozvali su jednim od najgorih filmova godine. U međuvremenu, snimio je i triler "Speed Kills", koji je prošao još gore - ocijenjen je tek s 4,0 na IMDB-u.

Džon Travolta u filmu "Groznica subotnje večeri". Printscreen: YouTube

Groznica subotnje večeri (Saturday Night Fever, 1977.)

Nakon uloge u seriji "Welcome Back, Kotter", koja ga je proslavila, Travolta je već s 24 godine dobio svoju prvu nominaciju za Oskara, za ulogu disko plesača Tonija Manera (Tony) u klasičnoj drami.


Olivija Njuton-Džon i Džon Travolta. Instagram

Briljantin (Grease, 1978.)

Glumac, čija je pjesma "Let Her in" završila na "Billboardovoj ljestvici Hot 100", dodatno je dokazao svoje pjevačke sposobnosti u ulozi Denija Zuka (Danny), uz Oliviju Njuton-Džon (Olivia Newton-John) kao Sendi (Sandy) u klasiku ''Briljantin''.

Džon Travolta i Samjuel L. Džekson u filmu "Pakleni šund". Instagram

Pakleni šund (Pulp Fiction,1994.)

Nakon zatišja karijere u 80-im godinama prošlog stoljeća, Travolta je svoju drugu nominaciju za Oskara zaradio glumeći gangstera Vinsenta Vegu (Vincenta) u klasiku Kventina Tarantina (Quentina) u kojem je glumio sa Samjuelom L. Džeksonom (Samuel L. Jackson). Po mnogima, to je najbolji film koji je ikad snimio.

Travolta je koproducirao i glumio u filmu "Bojno polje Zemlja". Instagram

Bojno polje Zemlja (Battlefield Earth, 2000.)

Stvari su zatim otišle u krivom smjeru. Scijentolog od 1975. godine, Travolta je koproducirao i glumio u filmu baziranom na knjizi osnivača scijentologije L. Rona Hubarda (Hubbard). Naučnofantastični film bio je toliko loš da se Dži Di Safiro (J. D. Shapiro) 2010. godine izvinio jer je napisao scenarij.

Divljaci na gumama (Wild Hogs, 2007.)

Travolta se transformirao u "tužnog tatu". U ovoj loše ocijenjenoj komediji (5,9 na IMDB-u) glumio je odvjetnika iz Sinsinatija koji traži avanturu na otvorenoj cesti s Timom Alenom (Allenom) i Martinom Lorensom (Lawrence). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.