JET SET

Barbra Stejsend se javno izvinila nakon što su je razapeli zbog komentara o Majklu Džeksonu i njegovim žrtvama

Oglasila se na društvenim mrežama

Strejsend: Javno se izvinila. AFP

Telegraf.rs

24.3.2019

Pjevačica i glumica Barbra Strejsend (Streisand, 76) našla se na meti osuda zbog komentara na račun Majkla Džeksona (Michael Jackson) u dokumentarnom filmu "Leaving Neverland".

Glumica je za britanski "Times" izjavila kako vjeruje u ono što su Vejd Robson (Wade)  i Džejms Džimi Sejfčak (James „Jimmy“ Safechuck), ispričali - da ih je kralj popa seksualno zlostavljao na svom ranču kad su bili dječaci, ali je stala i u Džeksonovu odbranu. 

- Možete reći "zlostavljani", ali ta djeca, kao što ste ih čuli da kažu, bila su uzbuđena što su tamo. Obojica su oženjeni, obojica imaju djecu, tako da ih to nije ubilo. Njegove seksualne potrebe bile su njegove seksualne potrebe, koje su proizvod djetinjstva koje je imao ili DNK koji je imao. Žao mi je djece. Žao mi je njega - rekla je Strejsend.

Osim toga, Barbra je istakla i kako smatra da su roditelji sinovima omogućili da budu zlostavljani. 

- Krivim roditelje koji su dozvolili svojoj djeci da spavaju sa njim (Džeksonom). Zašto bi Majklu bila potrebna ta djeca obučena kao on? - ovim je pitanjem Barbra pokrenula lavinu negativnih komentara.

Kasnije se oglasila saopćenjem u kojem je navela kako su roditelji ovo dvoje djece "također bili žrtve, te da su bili zavedeni slavom i fantazijom".

- Da se razumijemo, ne postoji ni jedna situacija ili okolnost u kojoj je ispravno da djeca na bilo koji način budu zlostavljana - napisano je u saopćenju.

Zatim se i javno izvinila na društvenim mrežama napisavši sljedeće.

- Izričito mi je žao za bol i nerazumijevanje koje sam izazvala svojim nepažljivo izabranim riječima o Majklu Džeksonu i njegovim žrtvama, jer ispisane riječi ne oslikavaju moja istinska osjećanja. Nisam željela da omalovažim traumu koju su iskusili ovi dječaci, ni u kom smislu. Kao i sve žrtve seksualnog uznemiravanja, morat će da nose ovo sa sobom do kraja svog života. Izražavam duboko žaljenje i nadam se da Džejms i Vejd znaju da ih istinski poštujem i da im se divim zbog otkrivanja istine - napisano je na Instagram profilu američke umjetnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.