MUZIKA

Karleušinu pjesmu otpjevala Merima Njegomir: Jelenin hit sada zvuči potpuno drugačije

Avaz.ba

24.3.2019

Nije tajna da pojedini pjevači s vremena na vrijeme obrađuju stare pjesme svojih kolega, kojima daju potpuno novo ruho. I dok se neki odlučuju na to da presnime zaboravljene pjesme svojih kolega, koje prije mnogo godina nisu doživjele očekivani uspjeh, drugima je pak draže da prepjevaju već dobro poznate hitove - ovo već dugo nije iznenađujuća pojava na domaćem estradnom nebu, međutim, mnogi su ostali u šoku kada su shvatili da je pjevačica narodne muzike Merima Njegomir odlučila da presnimi stari hit pop zvijezde Jelene Karleuše! 

Ove dvije pjevačice imaju potpuno drugačiji muzički pravac i izraz, zbog čega su mnogi bili začuđeni Meriminom odlukom da prepjeva baš Karleušinu pjesmu. Međutim, pjevačica narodne muzike se nije odlučila za neki od novih hitova JK u elektro-pop, rnb fazonu, već za Jeleninu staru, folk pjesmu, prenosi Pink.rs.

Riječ je o numeri "Da mi nisi drag", koja je objavljena davne 1995. godine na Jeleninom albumu prvjencu koji nosi naziv "Ogledalce". Merimi se, očigledno, ova numera izuzetno dopala, zbog čega ju je poželela i na svom albumu. Ona je pesmu obradila sedam godina kasnije i 2002. godine uvrstila je na svoj album "Sedam noći".

Naziv numere je ostao isti, dok je aranžman znatno promijenjen. Kako zvuči Karleušina, a kako Merimina verzija pjesme "Da mi nisi drag" poslušajte u nastavku:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.