JET SET

Tužna sudbina pjevačice "Novih fosila": U trenutku smrti desila se jeziva stvar u stanu njenog prijatelja

Đurđica Barlović preminula u 42. godini, i to od posljedica akutnog infarkta

Avaz.ba

25.3.2019

Prva pjevačica "Novih fosila" Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih dama bivše Jugoslavije, ali je njenu karijeru prekinula prerana smrt 1992. godine.

Prvi nastup imala je samo sa 13 godina na dječijem festivalu, a prvi njen zabilježen nastup bio je u beogradskoj zabavnoj emisiji "Obraz uz obraz" 1974., kada je nastupila s pjesmom "Kad bi bio samo moj".

- Đurđica je otišla od nas kada je željela srediti porodični život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, od bilo kakvog novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet, s druge strane, bila je vrhunska pjevačica. Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikad joj nije pukao glas - ispričao je jednom vođa "Novih fosila" Rajko Dunjić.

- Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, vjerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vijest - rekao je vođa "Novih fosila" Rajko Dujmić.

Ona je preminula u 42. godini, i to od posljedica akutnog infarkta u Internoj bolnici u Zadru, ostavivši iza sebe supruga i dvojicu sinova. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.