TALENTI Goraždanka ozbiljan kandidat za pobjedu u „Zvezdama Granda“

Džejla Ramović za "Avaz": Zbog Marije Šerifović sam se prijavila na takmičenje

Pobjeda nije ključna za uspješnu karijeru

E. SKENDEROVIĆ
25.03.2019 22:54

Da je talentirana Goraždanka Džejla Ramović ozbiljan kandidat za pobjedu ovogodišnje sezone „Zvezda Granda“, mišljenje je članova žirija koji čine Đorđe David, Ana Bekuta, Dragan Stojković Bosanac, Marija Šerifović, Aca Lukas, Ivana Peters... U dvadeset i sedmoj emisiji popularnog takmičenja koje se bliži finalu, Džejla se predstavila pjesmama „Melanholija“ Jelene Tomašević i „Nisi moj“ Aleksandre Radović, a njenim izvedbama najviše je bila oduševljena mentorica Marija. 

Ipak, kako nam je u razgovoru za „Dnevni avaz“ kazala Ramović, imala je veliku tremu te nije bila oduševljena svojim posljednjim nastupom. Džejla nam je otkrila razmišlja li o pobjedi te koliko joj znači podrška mentorice.

Loš dan

I prije nego što je završila nastup, žiri je počeo s glasanjem, a Džejla je dobila svih šest glasova.

- Moj posljednji nastup u „Zvezdama Granda“ smatram jednim od lošijih, jer sam ovaj put imala nevjerovatnu tremu. Možda je to zbog odgovornosti koju sam osjećala zbog cjelokupne situacije koja se izdešavala oko mene u posljednjih nekoliko mjeseci – kaže Ramović.

Uprkos tome, Džejla se, priznaje, nada pobjedi...

- Svi mi koji se prijavimo na takmičenja negdje u sebi se nadamo i pobjedi. Međutim, uvijek ima i ta druga strana, gdje ne možemo računati na pobjedu 100 posto, s obzirom na to da se može desiti loš dan ili neka greška koju žiri itekako prati i ocjenjuje - tvrdi Džejla.

Pobjeda joj, ističe, ne bi sa sigurnošću donijela uspjeh u daljnjoj karijeri, ali bi joj itekako pomogla.

Dva razloga

- To nikad ne možemo znati sa sigurnošću. Ako se osvrnemo na ranije sezone ovog takmičenja, možemo vidjeti da neki takmičari koji su bili na drugom ili trećem mjestu danas imaju veće karijere od pobjednika tih sezona. Idemo s pretpostavkom da, naravno, pobjeda svakako može da pomogne u nastavku karijere, ali nije ključna – smatra Ramović.

Ono što joj najviše imponira svakako su, dodaje, pohvale i podrška Marije Šerifović.

- Što se Marije tiče, to je nešto najljepše što mi se desilo u posljednjih nekoliko godina. Mogu reći da je ona jedan od dva razloga zbog čega sam se i prijavila na ovo takmičenje i baš ove sezone. Mariju mnogo volim, cijenim i u ranijim takmičenjima sam gotovo svaki nastup pjevala neku njenu pjesmu. Ona je prije svega veliki čovjek, profesionalac i uživam raditi i družiti se s njom – iskrena je Džejla.

Komentari žirija

Đorđe David: Ti si jedna od ozbiljnih kandidata za pobjedu u ovom takmičenju

Saša Popović: Svi su ljubomorni na Džejlu

Marija Šerifović: Ja sam zadovoljna kako si ti pjevala večeras. Ono što sigurno znam jeste da ćeš biti još 200 posto bolja u trećem krugu i to je jedino važno 

Oglasi

Komentari

NA VRH