JET SET

Mučni detalji iz filma o Džeksonu: Plakao sam kad je on spavao s drugim dječakom

Većinom su se zlostavljanja svodila na oralni seks, ljubljenje i stimulaciju bradavica koju je pjevač volio

Avaz.ba

25.3.2019

Dokumentarni film "Leaving Neverland" dostupan je na internetu i hiljade ljudi izdvojile su četiri sata da pogledaju ispovijesti Vejda Robsona (Wade Robson), Džejmsa Sajfčeka (James Safechuck) i njihovih majki. Robson i Sajfček u četverosatnom dokumentarcu tvrde da ih je pokojni Džekson godinama spolno zlostavljao i iznose eksplicitne detalje o intimnim odnosima koje su imali s Džeksonom.

Dokumentarac je prepun detalja koji su jako uvjerljivi, a Robson i Sajfček tokom filma iznijeli su nimalo ugodne stvari o odnosu s Džeksonom.

Obojicu su zaveli slava i pojava Majkla koji je u doba kada su oni bili dječaci bio najpopularnija osoba na svijetu. Robson je od najranijeg djetinjstva bio Džeksonov fan, a Sajfčeka je Džekson osvojio tek nakon što su zajedno snimali reklamu za "Pepsi".

U filmu koji opisuje kako je Džekson zaveo dječake i njegove roditelje zapravo najviše uznemiruje činjenica da su dječaci bili toliko zavedeni da su plakali kada bi Džekson spavao s drugim dječacima.

- On me pripremao na to da ću ga viđati s drugim dječacima. Rekao bi mi da to neće značiti da mene manje voli. Zatim se pojavio jedan dječak s kojim se on zbližio. Vidio sam da će me taj dječak zamijeniti. Bilo je tu puno ljubomore, bio sam jako povrijeđen. Shvatio sam da više nisam poseban. Bila je jedna večer koje se baš dobro sjećam, Majkl je spavao s drugim dječakom u sobi, a ja na kauču. Plakao sam cijelu noć - priča Džejms Sajfček.

I Sajfček i Robson kažu da je Džeksonov interes za njima slabio s godinama. Obojica tvrde da su se posljednjih godina zlostavljanja osjećali sretno nakon svakog intimnog odnosa s pjevačem, jer je to značilo da su "ponovno zajedno, ponovno posebni". Obojica su, također, bili emotivno ovisni o Džeksonu koji ih je, kako tvrde, obojicu odbacio kada su napunili 14 godina.

Sajfček i Robson u filmu intimne odnose s Džeksonom opisuju na sličan način. Većinom su se zlostavljanja svodila na oralni seks, ljubljenje i stimulaciju bradavica koju je Džekson volio.

- Posljedni put smo spavali zajedno kada je Majkl pokušao ostvariti analni seks sa mnom, ali je bilo prebolno. Bili smo u hotelu. Jutro kasnije on je otišao na jedno snimanje i hitno me pozvao da dođem tamo. Pitao me što sam napravio sa svojim rubljem i poslao me kući da uništim gaćice jer je moguće da na njima ima krvi. Poslušao sam ga. Mislim da je to bio posljednji put da smo spavali zajedno - kaže Vejd Robson.


Obojica muškaraca kažu da bi vjerojatno tajnu o odnosu s Majklom odnijeli u grob da nisu dobili sinove. Kažu da su shvatili šta im se dogodilo tek kada su njihovi sinovi postali dječaci.

 - Nisam se mogao poistovijetiti sa sobom kao dječakom dok nisam dobio sina. Tek kad se on rodio, shvatio sam šta je to dijete, kako ono razmišlja i kako se ponaša. Tajnu o Džeksonu bih odnio u grob da se moj sin nije rodio - zaključuje Robson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.