SAVJETI Plijeni pažnju svojom vitkom linijom i lijepim tenom

Manekenka otkrila tri pića zahvaljujući kojima i u 64. godini izgleda mladoliko

Jasmina Rosi svojim se primjerom trudi biti inspiracija mnogim ženama

Avaz.ba
25.03.2019 19:00

Francuska manekenka Jasmina Rosi (Yazemeenah Rossi) se i u 64. godini može pohvaliti izgledom na kojem bi joj pozavidjele i upola mlađe žene.

Jasmina već godinama plijeni pažnju svojom vitkom linijom, dugom kosom i besprijekornim tenom, a ona se svojim primjerom trudi biti inspiracija mnogim ženama. 

Naravno, ima nekoliko tajni njene mladolikosti, a sada ih je odlučila podijeliti sa svima te otkriti, prema njenom mišljenju, listu najboljih napitaka koji sprečavaju starenje, ubrzavaju metabolizam i održavaju kožu i tijelo mladima, piše "Cultura Colectiva".

No, Rosi je naglasila kako sva ova pića pije isključivo na prazan stomak.

Topla voda sa sokom od limete

Ova mješavina navodno vam može pomoći i ako vam je cilj izgubiti težinu. Naime, sok od limete ima diuretička i pročišćavajuća svojstva te je stoga idealan za borbu s nadutošću i uklanjanje toksina iz tijela. Osim toga, pomaže vašoj jetri da proizvede više žuči, što pomaže probavi: sok pomaže tijelu da regulira pH u vašem probavnom sistemu, a miješanje s toplom vodom čini ga idealnim pićem za pomoć pri blagim probavnim problemima kao što su plin i nadutost.

Jabučni ocat

Rezultati pojedinih istraživanja tvrde da jabučni ocat pomaže kod liječenja i prevencije pojedinih bolesti, uključujući gljivična oboljenja, ali i dijabetes. Ipak, potrebna su dodatna istraživanja koja bi potvrdila tu teoriju.

Čaj od đumbira

Đumbir je poznat i kao diuretik jer izvrsno pospješuje izlučivanje vode iz organizma. No, čaj od đumbira nije dobro konzumirati u velikim količinama. Odnosno, pri konzumiranju tog čaja potrebno je piti dovoljno vode kako biste tijelo održavali dovoljno hidratiziranim.

Komentari

NA VRH