JET SET

Goca Tržan progovorila o nasilju kroz koje je prošla pa savjetovala žene kako da prepoznaju nasilnika

Pomozite takvim ženama ako možete i budite im podrška svojim prisustvom i razgovorom

Goca Tržan. Društvene mreže

Avaz.ba

27.3.2019

Srbijanska pjevačica Goca Tržan progovorila je o nasilju nad ženama, svom ličnom iskustvu i teškom periodu iz života. 

Osim svoje životne priče, Tržan je dala svim ženama nekoliko savjeta kako da prepoznaju nasilnika, te kazala da se svako nasilje tiče društva, a zatim je iz svog iskustva ispričala kako je njen bivši partner nju odvojio od svih onih koje vole.  

- Jedan od znakova je da će vas taj muškarac uvjeriti da vas voli više od svih, od majke oca, brata, prijatelja - rekla je između ostalog pjevačica.  

Fizičko nasilje je nešto što je vidljivo, kaže Tržan i savjetuje ženama da pričaju o tome.  

- To nasilje je vidljivo i ako vas porodica pita o čemu se radi, znam da vas je sramota, ja sam bježala od svoje majke i nisam htjela da pričam o tome. Ona sirota sjedne ovako pored mene i kaže: "Goga, pa šta ti je, sine, je li sve uredu?" 

- Ja znam da ona osjeća da sa mnom nešto nije uredu,  a ja neću da priznam, sramota me i ja želim pobijediti, da ja njega promijenim, da on mene voli kao što ja volim njega. Zato vas molim da ne osuđujete druge žene jer ne znate kada će te upasti u tako nešto - kazala je Tržan.

Pjevačica je istaknula kako žena ženi ne treba da bude vuk i da osuđuje druge žene.

- Niko od vas ne bi rekao da bi ja to sebi dozvolila, ali dozvolila sam. I ne jednom, drugi put sam potpunu kontru, obožavanje, a onda se to pretvorilo u nešto sasvim drugo.  Otvorite dobro oči, razmišljajte, posmatrajte i ne trudite se da pobijedite u igri u kojoj ne možete pobijediti, jer ne možete nasilnika promijeniti. Pomozite takvim ženama ako možete i budite im podrška svojim prisustvom i razgovorom - ispirčala je Tržan. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.