JET SET

Kćerka glumice dospjela u centar skandala zbog upisa na fakultet preko veze, a sada zatvor prijeti i poznatom muzičaru

Lori i Mosimo su pod FBI istragom pošto su navodno platili pola miliona dolara jednom prestižnom univerzitetu

Oliviju Džejd i Lori Loglin. Društvene mreže

Avaz.ba

28.3.2019

Skandal vezan za 19-godišnju influenserku Oliviju Džejd (Olivia Jade) i njene isuviše ambiciozne roditelje nedavno je potresao glumicu Lori Loglin (Lougghlin) i dizajnera Mosima Đanulija (Mossimo), koji su trenutno uhapšeni jer se nalaze pod FBI istragom pošto su navodno platili pola miliona dolara jednom prestižnom univerzitetu kako bi svojim dvjema kćerkama osigurali mjesto na prestižnom koledžu.

Posljednje vijesti o ovom slučaju glase da su Lori i Mosimo platili po milion dolara kaucije kako bi bili pušteni iz pritvora i branili se sa slobode, a prvo ročište zakazano je za 3. april sljedeće godine. 

Kako je cijeli ovaj skandal postao glavna tema svjetskih medija, brojni pripadnici šou-biznisa su dali komentar o slučaju Olivije Džejd, a Doktor Dre, američki reper i producent, itekako je zažalio što se našalio na račun cijele priče.


Naime, on je na društvene mreže postavio fotografiju sa svojom kćerkom, a u opisu je dodao:  

- Moja kćerka je primljena zahvaljujući ličnim zaslugama u USC (prim.aut. sporni univerzitet koji je postao poprište skandala). Ja neću ići u zatvor zbog toga.

Međutim, njegova šala se nije dopala mnogima te su ga tako u komentarima podsjetili da su on i Džimi Ajvin (Jimmy) donirali 70 miliona dolara Univerzitetu 2013. godine ne bi li se osnovao odsjek za razvoj muzike, te da se i to može smatrati izvjesnim davanjem legalnog mita. 

Doktor Dre je ubrzo zatim obrisao spornu fotografiju kako bi spriječio da cijela priča ode dalje od toga, ali nije prošlo dugo prije nego što su se američki mediji dokopali fotografije koju je kćerka američkog producenta postavila na društvene mreže u maju prošle godine.

Budući da je priča o Oliviji Džejd, koju je Trulin otac komentirao, veoma slična ovoj jer se radi o istom univerzitetu i navodnom tjeranju roditelja da im se kćerke obrazuju na ovom mjestu, postavlja se pitanje da li će se i doktor Dre naći pod FBI istragom ili će se ispostaviti da su sve ovo samo bile šale izgovorene u pogrešno vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.