TUGA

Porodica Šaulić prolazi kroz pakao: Šabanova penzija od 2.000 eura stopirana

Osim poteškoća s papirologijom, Gordana se bori i dalje s tugom koju osjeća nakon što je izgubila voljenog supruga

Porodica Šaulić prolazi kroz pakao nakon stravičnog gubitka. Arhiv

Avaz.ba

28.3.2019

Porodica Šaulić riješila je pokrenuti privatnu tužbu protiv Alsina Leventa, Turčina koji je uzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj su tragično poginuli pjevač Šaban Šaulić i njegov prijatelj Mirsad Kerić.

Da bi porodica pokrenula taj postupak, prvo mora dobiti umrlicu Šabana Šaulića koju im njemačko tužilaštvo treba dostaviti. 

Dostava umrlice blokira i penziju koju bi Šabanova udovica trebala primati, a koju je on uplaćivao za života. Njemačko tužilaštvo treba izdati potvrdu o Šabanovoj smrti da bi porodica mogla obaviti sve obaveze koje ih čekaju.

Prije svega, treba riješiti pitanje naplate osiguranja, a potom i penzija, koja će iznositi oko 2.000 eura. 

Osim poteškoća s papirologijom, Šabanova udovica Gordana Šaulić se bori i dalje s tugom koju osjeća nakon što je izgubila voljenog supruga, s kojim je bila u braku 43 godine.

- Svima je i dalje teško, ali Goci je najteže. Gocin se život vrtio samo oko Šabana. Od njene 16. godine je s njim bila. Od trenutka kad se probudi, pa sve dok ne zaspi, ona se bavila Šabanom i sad joj sve ovo teško pada. Loše je, pije i dalje lijekove za smirenje. Ne spava noću. Mnogo joj je teško jer su njih dvoje bili mnogo vezani. S druge strane, njoj je baš kod kuće tužno jer je kuća podsjeća na njega. Gdje god se pomjeri, sve je podsjeća na njega, samo o njemu priča - kazao je izvor za "Alo". 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.