SUDBINE

Sin Halida Muslimovića: Prepao sam se, smrskani automobil izgledao je strašno

Sada me samo leđa bole, ali i to je dobro

Muslimović: Vratio se u BiH. Instagram

Piše: N. AJNADŽIĆ

29.3.2019

Enis Muslimović, sin popularnog pjevača Halida Muslimovića, doživio je prije tri dana saobraćajnu nesreću u Njemačkoj. Iako ozbiljnijih povreda, na svu sreću, nije bilo, brojni mediji iz regiona prenijeli su ovu vijest. 

Lančani sudar

Enis je bio u automobilu sa prijateljima Markom Šicom, koji je bio na vozačevom mjestu, te sa Milošem Jurišićem i Ratkom Karanovićem, a s obzirom na stravične fotografije sa mjesta nesreće, nevjerovatno je da su svi prošli skoro bez ogrebotine. Mladi Muslimović sve je objavio na svom profilu na Instagramu, pa čak i vožnju kolima Hitne pomoći, tokom koje su imali okovratnike.

Enis je prvi put o nesreći progovorio za “Dnevni avaz”, i to nakon što se vratio u Bosnu i Hercegovinu.

- Dobro sam, sve je OK. Nisam imao nikakvih ozbiljnih povreda, samo me sada leđa bole, ali i to je dobro. Smrskani automobil izgleda toliko strašno, ali smo bili spremni na to. Hvala Bogu, niko od nas nije bio na telefonima pa smo čitavu situaciju vidjeli na vrijeme i pripremili smo se na udar – kaže Muslimović.

Fotografija smrskanog automobila

Objasnio nam je i da je do udara došlo zbog vozača drugog automobila.

- Vozio je između dva kamiona, a onda je naglo skrenuo ulijevo. Nismo stigli da izbjegnemo. Prepao sam se, mogu reći da jesam. Kad sam tek izašao iz auta, odmah sam prešao one graničnike da ne bi još neki auto naletio, da se ne desi lančani sudar – iskren je Enis.

Dodaje da su, iako nisu povrijeđeni, morali otići kolima Hitne pomoći u bolnicu.

- To je ono što se moralo uraditi, taj pregled, a kući su nas otpustili nakon dva sata. Kad sam javio ocu i kad je vidio fotografije, nije mi vjerovao da nam ništa nije bilo nego da ublažavam situaciju – govori Muslimović.

Neprilagođena brzina

Pojedini mediji prenijeli su informaciju da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine, a Muslimović tvrdi:

- Inače ne volim brzu vožnju, izbjegavam to. Nismo išli prebrzo, maksimalno 160 kilometara na sat. To se desilo na otvorenom autoputu i ta brzina je dozvoljena. Ništa nije bilo našom krivicom - zaključuje Muslimović.

Halid: Noge su mi se odsjekle 

Halid Muslimović oglasio se povodom sinove nesreće.

- Sin me pozvao i rekao da je imao saobraćajnu nesreću, prvo sam pomislio da sanjam. Rekao mi je da je lakše povrijeđen i da je malo ugruhan, ali kad mi je poslao fotografiju potpuno smrskanog automobila, noge su mi se odsjekle, a srce mi je stalo od straha. Nikome nije jasno kako su preživjeli. Zahvalan sam Bogu što mi je sačuvao sina - izjavio je Halid.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.