JET SET

Progovorile komšije Prije i Filipa, pa otkrile koliku sumu novca su njih dvoje iskeširali za kuću

Sve su kuće u tom nizu iste, uske su i visoke i naslanjanju se jedna na drugu

Filip Živojinović i Aleksandra Prijović. Arhiv

Avaz.ba

31.3.2019

Aleksandra Prijović (24) i njen suprug Filip Živojinović (34) skućili su se prije nekoliko mjeseci na Bežanijskoj kosi, u istom dijelu grada u kojem živi gotovo pola estrade.

Prija i Filip za prve komšije imaju svekrvu Lepu Brenu i svekra Bobu, koji snahi najviše pomažu oko bebe, ali i Ildu Šaulić, Acu Pejovića, Nadu Obrić, Dragana Stojkovića Bosanca, Kebu, prenosi Alo.rs.

Karleuša živjela u kući preko puta 

Kuća preko puta njihove, koja se nalazi na samom uglu, jedno je vrijeme bila, kako su komšije otkrile, dom Jelene Karleuše. Tu je živjela sve dok nije ostala trudna i udala se za Duška Tošića.

 - Davno je to bilo, prije deset i više godina. To je kuća od direktora jedne banke, a Karleuša je živjela kod njega kao podstanar. Nakon toga je otišla na Dedinje, udala se i rodila Atinu - ispričale su komšije.

 Sve su kuće u tom nizu iste

- Oni su kupili kuću koja pripada vojvođankama. Tako ih zovu zbog njihove spoljašnosti. Sve su kuće u tom nizu iste, uske su i visoke i naslanjanju se jedna na drugu, za razliku od karingtonki, na primjer, koje su potpuno drugačije, a nalaze se samo dvije ulice niže. Inače, viđam ih po komšiluku jer svaki dan moram malo prošetati, zbog zdravlja, a i ljepše se osjećam - kazao je komšija.

Oboje su kulturni su, ljubazni i lijepo vaspitani

- Filipa znam od rođenja, jer ovdje živim već skoro pola stoljeća - objasnio je Jeremije Rakić, komšija poznate pjevačice. 

Kako je usput ispričao, u komšiluku se šuška da su Aleksandra i Filip za kuću iskeširali ni manje, ni više nego 530.000 eura, i to u kešu.

- Filipu i Aleksandri kuću prodao građevinac koji ju je kupio od bivšeg vlasnika. Tom prvom vlasniku je valjda trebao novac, pa je žurio sa prodajom i građevincu je prodao kuću ispod cijene, za 200.000 eura. Ovaj ju je nakon samo dva mjeseca renoviranja prodao Aleksandri i Filipu za 530.000 eura. Kuću je ostavio samo na stubovima, izgradio je, podigao je - priča za Alo komšija Jeremije, koji je i više nego upućen u detalje.

 Svaki dan kupuje slatkiše 

Prodavačica iz obližnje radnje kaže da je češće viđala Aleksandru dok je bila trudna nego nakon što se porodila. Kako je otkrila, najčešće je dolazila po slatkiše koje voli njen suprug Filip.

- Vidite tamo, to su im prozori i terase dnevne i spavaće sobe... Zamislite kad komšije krenu stepenicama na sprat, sve vide u komšijskoj kući - objasnio nam je gospodin Rakić, koji na Bežanijskoj kosi živi već 55 godina. Kaže, iako su platili nekretninu pola miliona eura, i Aleksandra i Filip dobro zarađuju, ali im pomažu i Brena i Boba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.