AFERE

Jelena Karleuša još nije spremna za suđenje, evo čim je opravdala izostanak

Fudbaler podnio tužbu protiv pjevačice za povredu ugleda i časti

Telegraf.rs

Avaz.ba

2.4.2019

Jelena KarleušaOgnjen Vranješ trebali su se naći oči u oči po tužbi koju je fudbaler podnio protiv pjevačice za povredu ugleda i časti, saznaje ''Kurir''.

Međutim, prvo ročište koje se trebalo održati, odnosno pokušaj mirenja sukobljenih strana, čime bi se izbjeglo daljnje suđenje, odloženo je.

Jelena Karleuša nije se pojavila u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a Ognjen Vranješ, koji je došao, nije davao izjave.

Međutim, njegovi advokati po izlasku iz sudnice obratili su se novinarima.

- Jelena se nije pojavila na današnjem ročištu, sljedeće je zakazano za 22. april. Ne znamo hoće li će se pojaviti - rekla je Ognjenova pravna zastupnica Milica Jacimovski.

Branislav Bogdanović, advokat Jelene Karleuše, kazao je da je pjevačica opravdala izostanak s današnjeg ročišta.

- Zakon nalaže pokušaj mirenja ako pristanu strane, a, ako ne, ide se u postupak dalje - glavni pretres. Opravdala je izostanak, priložili su smrtovnicu, još nije prošlo 40 dana, nije spremna učestvovati u postupku. U tom smislu imamo razumijevanja, vidjet ćemo sljedeći put - pojasnio je Bogdanović.

Podsjetimo, u januaru su njihove zajedničke fotografije i snimci iz Grčke prilično zatresli region, a nakon toga je svom navodnom ljubavniku pjevačica zaprijetila i izvrijeđala ga na Facebooku. 

Ognjen je već početkom februara protiv Jelene podnio dvije tužbe i krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje za ugrožavanje njegove sigurnosti.

Fudbaler je u privatnoj krivičnoj tužbi podnesenoj Prvom osnovnom sudu u Beogradu naveo da ga je pjevačica 14. januara uvrijedila preko društvene mreže Facebook tako što je objavila saopćenje.

S druge strane, žena Ognjena Vranješa riješila je staviti tačku na brak i razvesti se od bivšeg reprezentativca BiH, kojeg su porodičnog i statusa u karijeri koštale raznorazne ludorije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.