JET SET

Reljin otac je bio poznati glumac, a njegova majka je imala jedan od najljepših poslova

Put do zvijezda gradio je sam, polako, a malo je bilo onih koji su tada znali da je on sin jedne od najvećih ikona srbijanske kulture

Relja Popović. Arhiv

Avaz.ba

2.4.2019

Reper Relja Popović nikada javno nije govorio o svojoj porodici. Put do zvijezda gradio je sam, polako, a malo je bilo onih koji su tada znali da je on sin jedne od najvećih ikona srbijanske kulture. Još kao dječak od dvije godine ostao je bez oca i živio je s majkom. Sve do njene smrti nije se znalo da je ona čuvena balerina, Zoja Begoli.   

Zoja je bila baletska ikona Narodnog pozorišta. Bila je prva solistkinja baleta i dugogodišnji repetitor Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagog u jednoj baletskoj školi i profesor na Akademiji umjetnosti. U nacionalnom teatru zavladala je velika tuga kad se pronijela vijest o njenoj smrti. Poslije duge i teške bolesti, Zoja je preminula početkom januara 2017. godine.

U historiji kulture upamćena je i zbog ljubavne priče s čuvenim jugoslovenskim glumcem Farukom Begolijem. Zoja i Faruk bili su u braku 18 godina, a balerina je zadržala njegovo prezime i kad su se rastali. 


Faruk Begoli. Screenshot

- Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak. Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se, nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno. Najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro i ona i ja, sve rjeđe i rjeđe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan dio života - rekao je Faruk u jednom intervjuu neposredno pred smrt. 


Zoja Begoli. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.