SPOROVI

Vranješ: Javno mi se izvini; Karleuša: Vidimo se uskoro

Screenshot

Avaz.ba

4.4.2019

Ognjen Vranješ je preko svojih advokata zahtijevao od Jelene Karleuše da mu se javno izvini zbog uvreda i prijetnji!

Bivši reprezentativac BiH Ognjen Vranješ je tužio Jelenu Karleušu zato što mu je javno prijetila nakon što je u javnost pustio njihove porno-fotografije i prepiske, ali je ipak spreman za pomirenje.

Njegov advokat Branislav Bogdanović kaže da bi do pomirenja moglo doći samo kada bi se JK javno izvinila!

- Zakon nalaže da na ročištu moraju biti obje strane da bi pokušale mirno riješiti spor. Za pomirenje je potrebno da druga strana uputi javno izvinjenje - kazao je fudbalerov advokat i dodao:

- Zasad je njen izostanak opravdan jer je Jelenin advokat priložio smrtovnicu njene nedavno preminule majke Divne. Objasnili su da JK nije spremna da učestvuje u postupku jer još nije prošlo 40 dana od Divnine smrti. Očekujemo da će se Karleuša pojaviti na sljedećem ročištu, koje je zakazano za 22. april. Ako tada ne dođe, automatski će se smatrati da ne želi pomirenje i kreće sudski postupak.

Dok je Ognjen bio u Prvom osnovnom sudu, Jelena je na svom Instagram profilu objavila fotografiju svoje nedavno preminule majke Divne, kojom je još jednom željela javnosti poručiti da je u žalosti.

Uprkos tome što je opravdala svoj izostanak na sudu zbog smrti majke, pjevačica se dva sata kasnije pojavila na snimanju "Zvezda Granda" na Košutnjaku. "Mala od skandala" nije htjela govoriti za medije, već je samo odjurila u studio.

Podsjetimo, ona je 14. januara objavila otvoreno pismo zbog kojeg je Vranješ protiv nje podnio dvije tužbe za uvredu časti i krivičnu prijavu zbog ugrožavanja njegove sigurnosti.

- Ti, crve mali, nećeš fudbal zaigrati više nikad nigdje ni u jednom klubu, niti za reprezentaciju. U Bosni znaju da si šizofrena budaletina i nikome ne trebaš. Svi te preziru jer si fašističko-rasističko go*no. Ti, crve bolesni, možeš da montiraš slike i snimke i šta god ti padne na pamet, možeš da rodiš snimak kako ti golom guzicom sjedim na njušci, možeš da smisliš šta god hoćeš - ne možeš mi ugroziti ni brak ni porodicu, a tako si silno, crve, to želio. Žalim tvoju ženu i tvoje dijete, crve. Ali kako si ti naudio mojoj porodici, tako će se sad sve zlo vratiti tvojoj. Bježite! Iselite se, crve. Brzo - napisala je tada Karleuša, a Vranješ odlučio pravdu potražiti na sudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.