SAZNAJEMO

"Zabranjeni forum" gasi se nakon 20 godina

Nova BH: Uskoro ćemo predstaviti najnoviji informativni program

Hršum: Brz komentara

Piše: L. S. R.

4.4.2019


Tok-šou „Zabranjeni forum“, kako „Dnevni avaz” ekskluzivno saznaje, gasi se nakon punih 20 godina emitiranja. Popularna emisija, koju uređuje i vodi Aleksandar Hršum, posljednji put će biti emitirana u četvrtak, 25. aprila, na Novoj BH.

Jačanje tima

Hršumu, navodno, nije ponuđeno ni objašnjenje za skidanje njegove emisije s programa od maja. Kada smo ga jučer pozvali, on nije imao komentar na naše informacije o gašenju svog autorskog projekta.

S druge strane, s Nove BH su poručili:

- Emisija „Zabranjeni forum“ se nalazi u našem gridu i o svim informacijama i novinama iz našeg programa bit ćete blagovremeno obaviješteni. A do tada Nova BH predano radi na jačanju svog informativnog tima koji će gledateljima u BiH uskoro predstaviti najnoviji Informativni program.

Obustavljeno snimanje

Pošto je „Zabranjeni forum“ Hršumov autorski projekt, teoretski postoji mogućnost da ga on prenese na neku drugu TV kuću uz malu promjenu naziva.

To je još u sferi nagađanja, a ono što naš izvor tvrdi je da se „Zabranjeni forum“ više i ne snima, tako da nakon 25. aprila neće ni biti pripremljenog materijala ove emisije za prikazivanje na Novoj BH.

Za to vrijeme u redove Nove BH pristupaju brojni TV novinari, među kojima su Armina Sadiković sa TV 1, Amina Hodžić s FTV-a, Vlado Marić sa N1... Nezvanično, Vildana Kurtić i Antonija Avram s FTV-a, također, prelaze na Novu BH.

quote
<p>„Zabranjeni forum“ emitiran je pet godina na RTRS-u, potom 15 godina na Pinku BH, a odnedavno je u shemi Nove BH</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.