JET SET

Lidija Bačić objavila novi spot i zapalila YouTube

Numeru potpisala samo svojim nadimkom Lille

Avaz.ba

4.4.2019

Na ovogodišnjoj "Dori" Lidija Bačić Lille predstavila je pjesmu "Tek je počelo", koja je vrlo brzo osvojila publiku i zavladala hrvatskim eterom, te je u vrhu nacionalne top-liste radijskog emitiranja.  

Iako je odmah po završetku "Dore" Lille napravila video i trenutno snima pjesme za novi album, odlučila je da tako uspješan singl zaslužuje i službeni spot.  

- Tek je počelo. To je pjesma koja brzo ulazi u uho, jako je radiofonična i ima divan ljubavni tekst... 'Hej, još jednom ljubila bih te i za taj osjećaj bih sve...' Pjesma sjajno prolazi kod publike i morala sam je ovjekovječiti spotom jer bi mi bilo žao za koju godinu da ova lijepa pjesma nema spot. Već je izašao artwork spot, a ovo je sada i službeni. Radujem se i jedva čekam reakcije publike - kaže Lidija i najavljuje i novo ime.

- Inače, ovu pjesmu ću potpisati samo svojim nadimkom Lille, jer me tako zovu još od djetinjstva. Samo je jedno L bonus, jer mi se sviđa kako se piše taj moj nadimak. Znači, Lidija Bačić je sada Lille - kaže ona.

Spot za pjesmu "Tek je počelo" radio je Dario Radusin, autori su Fayo i Denis Dumančić, a aranžman potpisuje Boris Đurđević.

Lidiju 2019. godine očekuju brojne obaveze i koncerti, a trenutno radi na novim pjesmama za album "Revolucija". Uskoro izlazi i njena emisija "Planet Lille Show", u kojoj će odabrati osobu koja će s njom snimiti duet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.