NOVI SKANDAL

Advokat Mehmedbašić: Karleuša je dala ogromne pare da pišu o njoj

Ovo je još jedan trik pjevačice, smatra Mehmedbašić

Karleuša jučer pred snimanje „Zvezda Granda“: Objavila prepisku s Mitroviće. Arhiva

Piše: E. BAKIĆ

5.4.2019

Jelena Karleuša jučer je najavila da će tužiti vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića i emisiju "Paparazzo lov" zbog ugrožavanja sigurnosti nje i njene porodice.

Ona je jučer u storiju na Instagramu objavila prepisku s Mitrovićem, kojom mu je zaprijetila, ali nakon samo nešto manje od pola sata poruke je uklonila sa svog profila. Mitrovićeva televizija je snimala grob gdje je sahranjena njena majka Divna Karleuša.

Mitrović: Kakve snimke ima

 Šta je...

- Prisiljena sam tužiti i tebe i televiziju i emisiju "Paparazzo lov". Ugrožavate sigurnost mojoj porodici i meni - napisala je Karleuša i time otvorila novi skandala.

- Šta ti je sad opet? - odgovorio joj je Mitrović.

Pjevačica se ipak nije zaustavila na jednoj poruci pa mu je poručila:

- Zbog ovoga što su i dalje tvoje kamere na grobu moje majke i što to objavljuješ na televiziji non-stop, objavljujem slike tvoje kćerke. Upozoravala sam te. Ti si jedno bolesno devijantno čudovište i dabogda tako tebe snimali na groblju tvojih najmilijih svaki dan.

- Šta je, bre tebi, ne znam ni o čemu pričaš, ali ti znaš da ja volim ratove, ovog puta bez milosti: G... jedno, prijetiš djecom – odgovorio je vlasnik Pink televizije.

O tome ima li Karleuša šanse, ako podigne tužbu, da dobije Mitrovića na sudu, razgovarali smo s priznatim advokatom Omarom Mehmedbašićem. Ovaj advokat veoma dobro poznaje i estradna zbivanja jer je osamdesetih imao veoma popularan bend „Mjesečari“.

- Svima je poznato i jasno da je Jelena dala ogromne pare kako bi mediji pisali o njoj, a ovo je još jedan trik. Inače, kome su zanimljive ona i njene tužbe. Neću u detalje da ulazim, ali tu postoji neki pakt. Uz dobrog advokata Karleuša će vjerovatno podnijeti te tužbe, ali sve to će uraditi smišljeno da ne poremeti svoje planove – govori Mehmedbašić.

Mehmedbašić: Ima osnov za tužbu

Ratne sjekire

Smatra da pjevačica ima osnov i pravo da tuži Mitrovića.

- Često se zna desiti da estradnjaci dobiju tužbu, a najviše u slučaju ako su naslovi bili neosnovani. Globalno, mislim da je i za jedne i za druge bitno da se piše. Svakako ima pravni osnov za takvo nešto, ali i šansu da dobije na sudu – zaključio je Mehmedbašić.

Karleuša i Mitrović nisu pričali pet godina i tek su prošle godine zakopali ratne sjekire. Do zaključka ovog broja „Dnevnog avaza“ pokušali smo kontaktirati Karleušu i Mitrovića, ali nisu odgovarali na naše pozive.

Mitrović: Čuvam vrijedne snimke

- Vidi, g... smrdljivo, branio sam te i sad se kajem, ali se spremam od ovog trenutka po svim redakcijama, osjetit ćeš snagu koju nisi nikada, smrduljo raspala. Aj, p..., probaj da mi pipneš djecu, pa ćeš vidjeti kurv... užegla - napisao je Mitrović, a ona mu je uzvratila da je raspali narkoman – uzvratio je, navodno, Mitrović poruku Karleuši.

Vlasnik Pinka pjevačici je zaprijetio i snimcima koje čuva, a skupo su plaćeni. Kako je naveo, detalje o Jeleni proslijedit će svim medijima u regionu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.