HOLIVUD

Objavljen video kćerke Toma Kruza kako regrutira ljude za opasnu sektu

Toni Ortega objavio promotivni mail na svom blogu "The Underground Bunker"

Avaz.ba

7.4.2019

Svoj privatni život čuvala je daleko od očiju javnosti, ali sada se kćerka Toma Kruza (Tom Cruise) Izabela Džejn Kruz (Isabella Jane Cruise) pojavila u promotivnom videu koji pokazuje koje su dobre strane scijentološkog treninga. 

Većinom je uživala u privatnosti, no sada je objavila dugačko pismo, svjedočenje i pozvala kolege iz scijentološke službe u Londonu "da svi naprave isto".  

Novinar i "nadzornik" scijentološke službe Toni Ortega (Tony Ortega) objavio je taj njen promotivni mail na svom blogu "The Underground Bunker" objašnjavajući kako su ga svijetom raširili članovi londonske podružnice.  

Na kraju tog maila potiče ih da kliknu na link koji će ih odvesti do više informacija oko treninga za revizora.  

Njeno svjedočenje sadrži i fotografiju s dugim opisom kako je ona sama postala revizor u scijentološkoj crkvi.

Pišući o tom iskustvu, Izabela naglašava "kako je to bilo ono što joj je trebalo, ono što je tražila. Komadić koji je nedostajao i sada joj se čini da sve ima smisla", piše The Daily Beast.   

- Postala sam ta dosadna djevojka u organizaciji koja priča bez prestanka o tome koliko je trening fenomenalan. Sigurna sam da se neki nisu mogli s tim nositi kao što nisam ni ja. Neću prestati jer znam. Svi trebamo napraviti ovo. To je težak posao i potrebno je uložiti puno truda. To je dar samom sebi, ali i mnogim drugima. I nije važno ako nećete postati revizor ili se nećete priključiti kolektivu - napisala je Izabela. 

Izabela i njen brat Konor (Connor) odrasli su u Scijentološkoj crkvi, a njihovoj majci Nikol Kidman (Nicole Kidman) Crkva se obratila iz straha da će svog tadašnjeg supruga pokrenuti protiv njih. 

A niz takvih zastrašujućih taktika upotrijebili su i na Kidman kako bi njihovu usvojenu djecu Isabellu i Konora okrenuli protiv majke, i tako Kruzu omogućili da zadrži starateljstvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.